Världens sämsta lördag var det i helgen som gick.

Son som vaknade med 39,2 graders feber och som dessutom levererade måånga rätt så äckliga bajsblöjor (mer än vanligt alltså). Kall mat (frukt, yoghurt osv) gick ner och massor med vatten. Ersättning ratade han och varm mat kaskadspydde han upp så det undvek vi efter att ha konstaterat vid grötintag att det kom upp igen. Som mest hade han 40,2 i temp och det var vid halv ett på natten till söndagen. Sov ändå rätt okej, om än gnyende och sådär. Söndag kväll var han feberfri och sista bajsblöjan fyllde han 17.30 då, sen en helt vanlig kväll och natt på det och så har det bara rullat på som vanligt sedan dess. Skönt att det gick över relativt fort!

Men varför nöja sig med en jobbig grej under en dag när man kan få lite mer jobbigheter inklämt på samma dag?

Min häst var inte helt som hon skulle när jag tog in henne lördag em vid fyra. Svullet i ett ben och lite stapplig, men det var också "allt". Inga andra problem men jag beslutade mig för att låta henne stå inne över natten och se hur benet såg ut och kändes dagen efter (dvs söndag morgon). Åkte från stallet runt klockan sex, då stod hon gladeligen och mumsade i sig hö i sin box.

Klockan åtta ringde de och sa att hon betedde sig konstigt. Stoppade in mat i munnen men tuggade den inte utan den bara låg där eller ramlade ut igen. I övrigt vid gott mod. Bara att åka till stallet och konstatera att hon inte kunde äta. Inte hade hon druckit sen hon kom in heller (och det var ju en sådan där het dag). Det i sig är inget konstigt, ibland skippar hon att dricka när hon står inne så just det bekymrade mig inte. Dock var hon ännu stappligare när man gick med henne, speciellt vid vändning, backning och så vidare som krävde mer än att bara gå rakt framåt.

Ringde ut veterinär som kom framåt halv tio. Strax efter elva åkte de igen och då hade de gjort alla möjliga kontroller och undersökningar (inkl i munnen), men de kunde inte hitta roten till problemet så att säga. "Mystiskt" var deras kommentar om det hela och vi skulle avvakta till dagen efter för att se om läget förändrades eller om det skulle vara detsamma. Om det var detsamma så skulle hon in på kliniken då hon ju måste äta och dricka..

Läget hade inte förändrats till söndagen så det blev så att hon fick åka in på hästkliniken under förmiddagen i söndags och är kvar där än. De har inte kunnat lokalisera problemet mer än att hon inte verkade kunna/vilja svälja men varför det blev så vet de inte. De har gjort en massa undersökningar men.. inget som ger svar på vad som felar. Dock äter och dricker hon äntligen som vanligt nu och om inget förändras under kvällen/natten/förmiddagen imorgon så får hon äntligen komma hem imorgon eftermiddag! De släpper ju inte hem henne förrän de garanterat vet att hon kan äta och dricka som hon ska. Skulle det gå tillbaka till att hon inte kan svälja maten eller så, så fortsätter utredningen. Annars får hon komma hem.

Och givetvis måste hon tillbaka om problemet dyker upp igen.. Men det hoppas jag att det inte gör!

Det är jättejobbigt att inte ens kunna hälsa på henne där hon är, trots att det är relativt nära. Besöksförbud.. Så jag har inte träffat henne sen i söndags och det tär på mig. Så jag hoppas innerligt att hon får åka hem imorgon så att jag får träffa min älskade ögonsten igen. min allra bästa vän.
Jag har jobbat igen, gick av mitt pass 08.15 imorse. Låg i sängen 23.58, somnade dock inte förrän efter klockan ett. Fick dock mer sömn denna natt än sist jag jobbade kväll/natt så jag klagar inte! Är ändå lite seg idag.

Idag har en av mina vänner varit här med sin dotter, long time no see! Det var trevligt och Lillknubben var på gott humör, blev lite trött där framåt slutet och lades av pappa sin strax efter att de åkt hem/vidare. Enda ljuden jag hör just nu är ljudet av tangenter som trycks ner, svalor och postmoppen. Katterna har däckat någonstans de också, själv funderar jag på om jag glömt betala någon räkning men det verkar inte så. Alla betalda och det är skönt att ha det gjort! Lite mer pengar kommer att gå åt när vi åker och fixar pass till Lillknubben senare idag. Tror nämligen inte att hans pass är okej, han är inte lik sig på kortet.. skillnad på en 1,5mån bebis och en 9,5 mån bebis .. Rätt stor skillnad tycker jag och tänker bara på att de sa att det bara är giltigt så länge han är sig lik på kortet. Säger polisen att passet är okej så är det strålande dock, då sparar vi 350 kr! Hoppas.. :)

Soligt och varmt idag igen. Vore ännu en perfekt dag för strandhäng. Dock känns det ändå inte lockande med strandhäng. Har ingen lust. Vore skönt att bada dock, men det kan jag göra en annan dag. Ids inte idag.
Faktum är.. att här tar inlägget slut.
Jag är på jobbet. Allmänt seg och lär inte komma i säng före midnatt, men det går det med.. saknar att höra Lillknubbens andetag i mörkret.. längtar till imorgon när jag får kramas med honom igen! 8.15 går jag av mitt jobbpass. Tjohooo. Sen jobb på tisdag igen, dock dagtid.
Den här dagen har gått snabbt förbi, dock inte lika snabbt som gårdagen då jag jobbade 9-17.30 och sen åkte direkt till stallet för att titta till min häst. Igår blev det en lång dag av förklarliga skäl. När jag kom hem från stallet runt sjutiden så drog jag igång matlagning, startade en maskin med tvätt och dammsög det som jag inte hann dammsuga i lördags. Dessutom en massa pussande och busande med bebis innan det var dags att natta honom och mig. Han somnade 5 minuter efter att jag släckt lampan i sovrummet. Trött kille! Dock vaknade han och grät inom en timme från insomnandet, som vanligt när han somnar sådär snabbt. Bara att ta upp, krama och vänta ut gråtandet (brukar hålla på max fem minuter) och sedan lägga ner honom igen och då somnar han om och sover vidare bra efter det. Knasigt, men.. det bara är så. Tar nattandet längre tid så vaknar han oftast inte och gråter sådär relativt kort efter insomnandet.. :)

Idag har jag (förutom det uppenbara - dvs varit med Lillknubben!): svabbat golven, vikt tvätt, kört en maskin med tvätt, hängt tvätten, diskat monsterberget med disk (värt att nämna, då det sällan är jag som diskar..), bytt sängkläder, varit till stallet och ridit min häst, varit en sväng till biblioteket, ätit en äcklig mjukglass och lite annat vettigt och ovettigt. Det där med sängkläderna hade jag tänkt fixa redan i lördags men det blev inte av. Igår hann jag inte och idag var vi båda nyduschade nu på kvällen så då är det extra skönt att krypa ner i renbäddad säng! :)

Imorgon är det tisdag, vi får se vad vi hittar på. Det ska visst bli sådär äckelvarmt igen, så jag skulle tro att Lillknubben får bada i sin pool på uteplatsen då. Alternativt att vi åker till en närliggande sjö och doppar tårna och hänger i skuggan.. Vore nice, det hade varit nice igår också men då jobbade jag ju som sagt hela dagen och ute var det 29 grader varmt. Svettigt värre!

Men nu.. kvart över tolv. Dags att borsta tänderna och krypa ner i den där sängen jag nämnde. Makens alarm drar igång om 4h 45 min.. Han börjar jobba klockan sex på tisdagar. Huvva.. Själv jobbar jag inte igen förrän 21/7 om jag inte rycker in istället för någon innan dess.

Hm.. Det här blev inte så kort som jag hade tänkt. Typiskt.

Dagens bästa: Bus med bebis.

Dagens sämsta: Att mitt inplanerade besök hos min vän ställdes in pga sjukdom därborta.
 
Dagens godaste: Chokladcroissant.
 
Dagens svett: Svetten som blev av att dammsuga härhemma. Pheeewwwww.
 
Dagens humör: Sådär, åt det låga hållet.
 
Dagens gung: Bebis i två olika gungor här i området!
 
Dagens nya (för bebis): Sitta i grus och sparka med benen och sila grus med hjälp av händerna.

Dagens kli: Hårbotten. Jag ska duscha nu, som tur är.
 
Dagens förberedelse: Handla inför jobbdag imorgon.

Och nu - den där duschen jag nämnde. Sen natta mig och barnet.
Jorå. Det är ingen synvilla - jag skriver ett inlägg igen (!). Inne i en period då jag åtminstone får ur mig fler inlägg än ett varannan månad eller så. Hurra för mig och sådär.
 
Grabbarna ligger och sover, åtminstone gör den minsta av dem det då det är tyst i sovrummet. Han lär ha somnat relativt snabbt ikväll (maken som nattar fredagar) då han hoppade över sin eftermiddagsvila. Sov 1h 20 min under dagen och efter 14.20 har han inte sovit något. Nåja, blir så ibland. Han ville helt enkelt inte och då är det inte så mycket att göra åt det. Blev iallafall inte övertrött utan har varit på samma goda humör som alltid.. :)
 
I helgen blir det mycket tid för maken och sonen att umgås. Inte för att de inte umgås mycket andra dagar, men i helgen blir det extra mycket. Imorgon ska jag iväg och umgås med en vän under eftermiddagen och på söndag jobbar jag 9-18. Stallvistelse båda dagarna också förstås, som varje dag.
 
Idag var det tänkt att det skulle städas härhemma. Det blev det inget av förutom att maken tog sig an disken. Disken är hans ansvar för det mesta, matlagning och tvättning mitt. Han hänger tvätt alternativt viker tvätt om jag ber om det, men i övrigt tar jag hand om det och det är okej. Hellre det än att diska. Diska är verkligen tråkigt! Jag diskar ibland, men kan sannerligen inte påstå att det hör till vanligheterna..
 
Apropå vanligheter så hade jag en hemsk mardröm inatt. Det dyker upp sådana då och då, inatt var den extra hemsk. Jag har tandvårdsrädsla (äter lugnande inför tandläkarbesök och behandlingar där..) och det gör att en av mina största rädslor är att något riktigt illa ska hända med mina tänder så att jag måste spendera mycket tid hos tandläkaren och genomgå alla möjliga hemska behandlingar. Jag mår fysiskt illa av att tänka på att tappa tänder eller slå i tänderna osv.. Inatt drömde jag att jag hade haft räls (vilket jag har, i 8 mån när jag var 12-13) och efteråt hade en sorts tråd på insidan av framtränderna i underkäken. Även det är något jag faktiskt haft, just efter att ha haft tandställning. Hur som helst så drömde jag att jag hemma hos mina föräldrar skulle göra något och skämtsamt sa "eller så gör jag såhär!" och så petade jag på den där tråden.. och TJONG sa det så lossnade den och flög ut genom munnen. Jag blev chockad med tanke på hur hårt den sitter och det går INTE att peta bort den bara sådär.. Det var inte det som var det hemska utan att sisådär fem tänder blev lösa pga det där. Alltså vi snackar lösa som i att de böjdes framåt och gick att vicka på hur mycket som helst. Jag började dregla och kunde knappt prata och några tänder mer eller mindre hängde på plats i en skör tråd (eew) av något på sina ställen.. Så fruktansvärt vidrigt och jag fick en akuttid hos tandläkare men skulle läggas in över natten så skulle de operera (??) nästa dag. Usch usch usch usch usch usch usch usch!

Blä. Om en månad ungefär har jag tid hos tandhygienisten. De vet om min rädsla och jag hoppas hon jag ska till är trevlig. Aldrig träffat människan innan, men det kvittar. Den enda tandläkaren jag någonsin gillat och känt mig 100% bekväm/trygg med har gått i pension. Glad dock att det var han som tagit ut alla mina fyra visdomständer. Mycket bra tandläkare var han! Bra på att torka tårar mellan varven och sådär på en skakig patient (läs: mig) proppad med lugnande varje gång jag var där för en behandling..

I början av september har jag bokat in en tid hos min BM för att ta cellprov och för att få recept på p-piller igen. Hon har skickat in ett e-recept på p-piller för tre månader så jag har att hämta ut redan nu om jag vill. Det vill jag inte. Kruxet är nämligen att jag måste få min mens först innan jag kan börja äta dem.. min mens har inte gjort entré än efter graviditet och förlossning. Senaste mensen dök upp nyårsafton 2011. När den var slut så kom den inte igen då jag blev gravid efter det och än så länge har jag haft noll känningar på att eventuell mens tänker dyka upp. Jaja, skönt att slippa ett tag till... Kanske dyker den upp snart ändå dock i och med att jag slutat amma nu. Vi får se helt enkelt. Hoppas att p-piller ska funka lika bra som de alltid gjort. Noll biverkningar under alla år jag ätit dem, vore nice om det blir så framöver också! Tackpåförhand.

Dags att slösurfa vidare.
Igår fyllde min häst 22 år. Det firades med mumsig mat och extra godis för tant Z. Det gillades! :)

Idag har det inte varit speciellt mycket aktiviteter här. Maken jobbar till tre-halv fyra, jag och Lillknubben har roat oss på hemmaplan. Just nu rullar han runt och utforskar vardagsrummet. Nyss var han vid tv-möbeln och pillade på en jätteintressant kartong som finns där mellan skivorna. Nu håller han på att plocka isär sin pusselmatta, han gör det x antal gånger per dag. :)

Han ska snart få mellis. Själv åt jag en försenad lunch en liten stund sedan medan han härjade på golvet. Han roar sig själv bra och är rätt nöjd med att lalla runt på golvet (rullandes för det mesta, krypa är inget för honom!) och greja med saker. Eller sitta mitt på mattan och babbla järnet medan han "läser" en bok eller så. Vi är medvetna om att vi är lyckligt lottade som har en bebis som är nöjd med att/kan leka själv, men som även gillar att leka med oss förstås. Det underlättar saker och ting en hel del, som när man vill hänga tvätt eller äta "ifred" eller så. Förr eller senare kommer han nog bli mer krävande skulle jag tro, men hittills har han inte varit det. Vi låter honom utforska en hel del själva men också en hel del med oss - såklart!

Haha.. Nyss kände jag en liten bebishand som killade mig på hälen. Han har rullat hit från pusselmattan och hade siktet inställt på mina fötter. Nu har han dock rullat vidare till sin gåstol som han nu drar fram och tillbaka med ena handen.. varvat med att dra i gardinerna. ;)
Jag kom med i kampanjen för Storytel på Buzzador. Jag får under en månads tid lyssna på så många ljudböcker jag vill/kan/hinner. Finns som app till mobilen och så kan man lyssna via datorn. Första boken jag valde heter "Skadad", skriven av Cathy Glass. Den är h e m s k! Gripande, men hemsk. Handlar om ett fosterbarn som är rätt "besvärligt" och det visar sig bero på en riktigt vidrig och tuff uppväxt. Problemet med boken är att när jag väl börjar lyssna så kan jag inte sluta. Två kvällar har jag tex lagt mig runt tio men inte somnat förrän midnatt eftersom jag inte kunnat sluta lyssna där i mörkret i sängen. Gott betyg för en bok! Jag har 4,5h kvar av boken att lyssna på..

Nästa bok som jag tänkte lyssna på är "I en annan del av Bromma".. eller "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann".. eller... eller... Vi får se vilken jag väljer.

Hur som helst, känner du att du vill prova på tjänsten genom att lyssna på en bok gratis så är det bara att höra av dig till mig så skickar jag mer info/mail om det. :)
 


Som Buzzador får du utan kostnad prova nya produkter och tjänster och berätta för dina vänner. I de flesta kampanjer får du även låta dina vänner prova..

Hur länge det dröjer innan du kommer med i din första kampanj varierar beroende på hur väl du passar in i de kommande kampanjerna och vilka kampanjer som kommer.

När det finns möjlighet att komma med i en kampanj så får du information om kampanjen via email. Du väljer sedan själv om du vill vara med i kampanjen eller inte.

Följ den här länken så det framgår att det är jag  som har bjudit in dig (mitt användarnamn som buzzador är Exy): Jag vill bli en buzzador!

Om du vill veta mer innan du bestämmer dig kan du klicka här.
Maken söver den trötta bebisen, jag tänkte passa på att svamla lite här. Borde ta tag i andra saker, men det får vänta tills alla i hushållet är vakna så att det är fritt fram att väsnas hur mycket man vill. I och för sig är "bebis sover" en dålig ursäkt för att inte städa skrivbordet, som ju står i andra änden av lägenheten från sovrummet sett och det låter knappast mycket att rensa upp här. Men jag kör stenhårt på "bebis sover"-argumentet just nu ändå. ;)

Nu är hästens box skrubbad och fin, dessutom högtryckstvättades hela stallet igår så det luktar fräscht därinne och är sådär fint som det bara är precis efter den årliga städningen. När boxarna oljats och vissa väggar kalkats så är det än finare. Tills hästarna flyttar in i sina boxar igen och börjar skita ner igen dvs. ;)

I år har min häst varit mer okej med att vara ute på dygn än tidigare år, till stor del pga vädret skulle jag tro och att de går i en annan hage än den där insektsmängden brukar vara rätt.. stor. Hur som helst så får hon komma in på nätterna snart igen och kan vila ordentligt, som hon vill. På onsdag fyller hon 22 år. Tant Z. Världens bästa häst. :)
 
Inatt hade jag obehagliga knäppa drömmar. Bland annat gick jag till tandläkaren (vilket är en fobi jag har..) och han var dessutom en snuskgubbe. Jag hade tagit lugnande tabletter som knockade mig mer än vanligt och han passade då på att tafsa på mig mellan borrningarna i överkäken. Wtf? Sen drömde jag att jag var på en skola och kunde inte hitta mitt skåp. En oändlig korridor med skåp och jag kunde inte hitta mitt, där viktiga saker fanns. Blä.

Nä om man skulle ta och planka lite.