(går)Dagens bästa: Svullnaden i hästens bakben är så gott som borta!
 
(går)Dagens sämsta: Smärta här och där i kroppen.
 
(går)Dagens mest puckade: Jag, som bidrog till mer smärta i nämnda kropp.
 
(går)Dagens gostroll: Ena katten.
 
(går)Dagens godaste: Kvällsmaten (pasta med baconsås).
 
(går)Dagens äckligaste: En spindel jag såg i stallet.
 
(går)Dagens finaste: Min häst.
 
(går)Dagens snällaste: Min man.
dagens,
Plötsligt händer det - inatt vaknade jag bara en (!!) gång mellan 00.15 och 06.00! Minns inte ens när det hände sist, detta underbara mirakel. Behöver inte tala högt om att jag sen vaknade femtiotolv gånger efter det innan jag slutligen klev upp för dagen, fokus på det positiva nu!
 
Kort avbrott i skrivandet: Måste öppna spotify och se om jag vill lyssna på musik. Det är sällan jag har musik igång nuförtiden, byter listor och låtar mest hela tiden och känner inte "ja - det HÄR vill jag lyssna på nu!" alltför ofta. Då och då provar jag helt enkelt ändå att dra igång musik och se om jag gillar det eller inte. Ja jag vet, skum nisse är vad jag är emellanåt (*harkel*). Nu är det hur som helst musik igång och än så länge funkar det. ;)
(Eh.. okej.. jag zappade förbi sisådär 15 låtar i en lista och raderade en handfull låtar, men ändå)
 
Jag väntar på att teet jag drack till frukost och vattnet jag tog min medicin med ska ta sig ner till blåsan så att jag kan tömma den och dra till stallet innan jag kryper ur skinnet härhemma. Hoppfull om att hästens svullna ben inte ska vara svullet längre, hoppas också att hennes bromsbettssår ser bra ut trots att jag igår valde att inte ha plåster/förband på det som omväxling. Hoppas hoppas hoppas.
 
Katterna är mycket nöjda över att jag går och dräller hemma åtminstone. Speciellt en av dem. Hon har förövrigt slutat kliva ner/upp i mitt knä för att gosa - hon kliver rätt upp på magen och lägger sig uppepå den istället. Speciellt när jag sitter, för då kommer hon nära ansiktet och kan gnussa sitt mot mitt. Toknöjd katt. Praktiskt med en maghylla att ligga på tycker hon! ;)

Äh, nu måste jag röra på mig. Har ont i ryggen idag som bonus utöver foglossningen. Lätt huvudvärk som jag hoppas tänker stanna vid just "lätt" och inte avancera.

I övrigt: vecka 34 är här. Det innebär att bebis nog är här om sisådär 4 till 8 veckor. Jag vet inte varför jag känner att jag nog inte kommer att gå över tiden, men om jag gör det så blir det nog inte så mycket. Bara för att jag känner så, så kommer jag säkert gå över tiden två veckor. Nåja, vi får se helt enkelt. Bebis kommer när h*n är redo att komma helt enkelt - vi kan bara haka på och överleva resan dit/ut. ;)
 
Lägenheten är tittad på, av oss och femtiotolv andra. Vilket innebär att flera av dem som var där ligger efter mig i kön, men misstänker att 1-3 i kön också var där och rekade. Nåja, har inte så höga förhoppningar. Blir det så blir det helt enkelt. Vi har inte bråttom med att flytta, det blir av förr eller senare. Gissningsvis någongång under 2013. :)

Vi åkte till stallet också för att kolla hästens svullna ben och för att maken skulle hjälpa mig med att byta vatten i vattenhinkarna som hänger i hästens box. Medan han fixade det så gick jag ut i hagen för att checka läget och tänka sig - svullnaden har minskat rejält! Dock inte helt, men en god bit på väg. Wohoo! Hoppas hoppas det fortsätter så och att det kanske är helt borta till imorgon redan. Håll en tumme eller två.
 
Väntar på att potatisen ska koka upp så att jag kan slänga in fisk i ugnen, de tar lika lång tid på sig att bli klara på ett ungefär - därav väntan. Potatis, panerad fisk och hollandaisesås står på menyn här ikväll. Mums!

Undrar om ena katten lagt sig i en garderob.. Lilla tjockiskatten sitter nämligen och tittar mot garderoberna, bara sitter på mattan och tittar helt enkelt. Nähä, där kom andra katten utifrån balkongen så hon var inte i någon garderob. När hon kom in så hoppade tjockiskatten upp i fåtöljen för att vila. Ve och fasa om den andra skulle få för sig att göra just det när hon precis suttit och funderat på vila där (den står intill garderoberna..).
 
Apropå fåtöljen ja. Har spanat in en fåtölj på IKEA (dock inte vit) som jag tycker är jätteskön att sitta i och som jag tänkt ha för att kunna amma bekvämt i. Den kostar 595:- och jag tänkte att jag skulle köpa den i september. Igår dök en annons upp (privatperson) på FB i en grupp där som jag är med i. Just en sådan fåtölj i bra skick för 100 kronor! Självklart åkte vi och tittade på den, den såg ut som ny (1,5 år gammal) och helt enkelt toppen. Slog till och köpte den. Den är svart och den står nu här i lägenheten med en pläd i som katterna fritt kan håra ner istället för själva fåtöljen.. De deklarerade redan igårkväll att det där nu är deras fåtölj. ;)

Hur som helst så känns det skönt att ha sparat nästan 500:- "bara sådär". Tur att jag har flyt ibland åtminstone. :)

Men åååh! Kan maten rappa på att bli klar eller? 5-10 minuter till så... kanske ska gå och fixa såsen så länge.

Så får det bli.

Somnade runt tjugo över tolv inatt, vaknade 1-2ggr under natten och så låg jag vaken från 05.25. Trevligt värre. Hade tänkt åka till stallet runt sju för att kolla status på hästens svullna ben, slutade med att jag åkte dit så att jag var där fem över halv sju istället.. Angående status på nämnda ben: Svullet och varmt än. Upptäckte svullnaden igårkväll när jag pysslade om henne i gången. Dumma svullnad! Inte halt åtminstone.

När jag kom hem igen runt tjugo över åtta så åt jag frukost och sedan slöade jag lite vid datorn innan jag lade mig igen tjugo i tio. Lyckades somna/slumra av och till fram till ett eller så. Sjuka drömmar som vanligt.
 
Om 40 minuter ska vi iväg och titta på en lägenhet. Jag ligger fyra i kön på den, så det är rätt kört att få den i och med den hårda konkurrensen här i stan gällande lägenheter men jag vill åtminstone kolla på den. Ligger dock på tredje våningen - utan hiss. Blir spännande idag då jag har skitont i fogarna, speciellt efter att ha gått en sväng med totto (inte många hundra meter det inte) imorse för att se hur hon rörde sig och om det påverkade svullnaden åt något håll. Jaja, tur att jag kan vila. Imorgon också.
 
Nu måste jag visst hjälpa mannen med något.
 
Imorgon går vi förövrigt in i vecka 34. Eh.. Tiden går fort nu tycker jag. o_O
Den där magen idag.
 
Känner spontant att det är tur att jag inte slutade med antidepressiva när jag blev gravid utan bytte till något som är kompatibelt med just graviditet (läs: bebis). Fan vet hur det hade känts att dippa i måendet utan dem. Okej, jag vet hur det känns - lite väl bra till och med. Dock är det inget jag.. önskar uppleva igen så att säga. Kände nu ikväll att det är på väg neråt, inte helt oväntat kanske - det var ett tag sedan det drogs ner såhär. Bara att vänta ut det, har vanan inne på hur jag bör hantera det och mig själv efter år av "träning" eller vad man ska säga.
 
Nog om det.
 
Idag har jag och mannen varit till förlossningen, de flesta andra i föräldragruppen också för den delen. Jag har varit där förut, men det var bra att få komma dit och kika lite nu när det närmar sig. Blir kanske lite mindre skrämmande "OJ!" över det hela när vi väl kommer dit på riktigt när det är dags så att säga.
 
Foglossningen är inte nådig någonstans idag, tack vare man och en fantastisk vän så blev gåsträckan från bil till sjukhus och sjukhus till bil mycket kortare än planerat. Hade jag tagit buss så hade jag fått mycket mycket ont då det är en bit att gå. Undviker det idag, att gå omkring för mycket alltså. Funkar inte helt enkelt.

Igår var jag hos BM förövrigt, det gick bra som vanligt. Hjärtljudet låg denna gång på 150. Jag (jaja, bebis/livmoder/whatever) följer kurvan perfekt fortfarande. Bra att något går som det ska iallafall! Mycket bra. Bebis mår bra därinne och ligger på sniskan precis som jag anat, mycket duktig på att sparka/buffa mamma i sidan..
 
Nähäjaha, roligare än såhär blir det inte idag.
Diskmaskinen är igång, katterna sover, mannen sover och jag sitter här och svettas. Det sistnämnda har det varit mycket av den här veckan, varmt och kvavt ute = svettig jag. Jag svettas lätt i vanliga fall, nu när jag är gravid så är kroppens termostat trasig så jag svettas än mer och så kvav och varm luft på det? Very svettigt. Puh..
 
Apropå sovande, ena katten använder ett glasögonfodral som kudde:
 
 
Så kan man också göra ja. Själv föredrar jag vanlig kudde dock. ;)
 
Boken som ligger framför henne är en bok som jag och mannen fick i bröllopspresent av en vän. Kan vara bra med en manual när man får sitt första barn och inte har koll på alla detaljer. ;)
 
Igår var vi, som jag nämnde i fredags att vi skulle, till mina föräldrar. Mannen åt surströmming ute med pappa medan jag och mamma åt "vanlig" (läs: god) mat inomhus i köket med utsikt över bordet de åt vid. De fick givetvis sällskap av diverse flugor, surströmming luktar inte direkt.. rosor. *ryser*
 
Imorgon har jag tid hos BM. Dags att åter igen kolla blodtryck, sf-mått och lyssna på hjärtljud. Skulle tro att allt är bra, känns som det som det är nu. Bebisen verkar fortfarande ligga tvärsöver magen och bökar med diverse kroppsdelar låååångt ut till höger. Aktivitet är det så att det räcker och blir över i magen, minst sagt.
 
Det är verkligen inte långt kvar, om man tänker efter lite. Dags att börja inse faktum tror jag. Knappt två månader till BF, bebisen kan förstås gotta sig och ligga kvar längre eller komma ut tidigare. OM bebisen skulle komma nu väldigt snart av någon anledning så skulle vi inte vara helt förberedda. Kläder har vi visserligen, babyskydd till bilen likaså och en säng på plats - utan madrass och sådant dock. Vagnen har vi inte hämtat än från goda vänner.. Bebisen kan inte sova i sängen med mig och mannen då den är för smal (så - panikköpa madrass alt putta ner mannen på en madrass på golvet så får bebis sova med mig tills vi köper madrass till sängen.. hehe). Såatteh, jaaaajaaaa - det löser sig. Bebisen kommer nog stanna tiden ut tror jag. Är iallafall inställd på det. ;)
 
Men ändå.. Snart börjar ett nytt okänt kapitel av det där så kallade livet. Mamma.. Ja jösses. Det ska nog gå bra, men ändå är det lite läskigt att tänka på vilket ansvar det trots allt är att bli/vara förälder. Forever. o_O
Bebis, slö,
Idag är det slappardag deluxe här. Gäller samtliga som är hemma i hushållet just nu. Det är i och för sig bara jag och katterna hemma, men ändå. Mannen är och sliter med sitt städande av trapphus i skrivande stund. Började dock dagen med städning på en skola mellan sex och tio. Ej avis! Speciellt inte då han somnade runt halv ett och skulle upp strax efter fem.. efter att igår ha varit hemifrån 05.50-23.45. Lång dag minst sagt!
 
Igår hade jag besök av en vän på kvällen, trevligt! Vi ses inte så ofta eftersom hon bor långt ner i landet nuförtiden (jaja, sedan fem år eller så) och det är inte ofta jag har vägarna förbi därnere nej. Hon kommer uppåt landet ibland då hennes föräldrar bor fyra mil härifrån ungefär. Igår skulle hon vara fyllechaffis på kvällen så innan dess var hon här och var social. Bröllopspresenter fick vi också! :)
 
Igår var jag även till jobbet för att hämta grejer och fika lite. Ungefär den tiden min parkeringstid gick ut så kom världens skyfall från "ingenstans". Inte läge att ge sig ut, ens med paraply. Så jag höll tummarna för att jag inte skulle få böter och stannade sisådär 45 minuter extra på jobbet. Det var trevligt att fika och prata lite med min brukare och den assistenten som var i tjänst igår (eh.. istället för mig var det tom, hade jag inte varit sjukskriven så hade det varit jag som jobbat dagpasset igår). :)
 
Imorgon ska vi (jag och mannen) åka till mina föräldrar för att hämta lite grejer och för att mannen ska ha sin årliga surströmmingslunch med min pappa. Själv får jag äta något godare, som jag själv valt eftersom mamma frågade vad jag vill äta istället för surströmming. ;)
 
Jahanähä.. Slappt var det här. Segt kan man säga, men skönt att inte ha något inplanerat idag förutom att åka till hästen en sväng förstås. Såret är så gott som läkt! Hurra! Igår och idag har hon fått vara utan bandage/plåster på och det såg ändå fint ut igår efter en dag ute bland flugor och andra insekter som brukar kunna gotta sig i sår. Skönt att det läkt så fint, sist hon hade ett sådant där sår efter bromsbett så tog det två månader för det att läka..
 
Min granne har dålig musiksmak. Det skulle inte störa mig så mycket om det inte vore för att hon "generöst" delar med sig av musiken genom att spela den högt. Nåja, dagens val är åtminstone bättre än vissa andra dagar då hon spelar ännu sämre musik..
 
Nu - fixa lite mackor.
Sådär, gnället fick ett eget inlägg så nu kan jag fokusera på andra saker i detta.
 
Om en kvart ska jag göra mig iordning för att åka iväg till föräldraträffen. Den börjar dock inte förrän klockan två, vilket är om en timme och en kvart - dock måste jag förbi smådjursklinikens foderbutik och köpa kattmat till katterna. Efter föräldraträffen lär jag åka direkt till stallet så då har jag inte tid att svänga förbi att köpa kattmat.
 
Föräldraträffen ja, första var ju häromveckan och nu är det dags för andra. Dagens ämnen är "smärtlindring och oförutsedda händelser", vi ska även ha någon form av avslappningsövning eller två i slutet av träffen. Någonstans i mitten är det fika. Fikaaa!
 
Igår hälsade en vän på härhemma. Vi åt jordgubbssmulpaj med vaniljvisp och pratade om allt möjligt. Första gången vi umgåtts utan barn (hennes alltså, min ligger ju än så länge i tryggt förvar i magen) - udda men självklart trevligt. Eftersom hennes fyraåring är mitt största fan (än så länge) så blir man rätt distraherad emellanåt vid umgänge då hon vill leka och greja med mig.. Och ehrm.. visa mig för sina kompisar om de finns i närheten och sådär. ;)  Det är dock trevligt både med och utan barn, såklart. Himla bra med goda vänner, då gör det inget om man plötsligt lägger sig i sängen och vilar/svalkar sig om man är varm/slappar mitt i allt, prata kan man göra ändå som tur är. ;)
 
Hon kunde till och med känna bebis sparka/böka i magen igår! Faktiskt bara den andra personen (mannen borträknad) hittills som känt något. Tidigare har bebis helt enkelt slutat röra på sig när någon lagt sina händer på magen, men nuså. Första gången var häromveckan när jag hämtade bröllopsfotona från fotografen och bebisen hade hicka, då kände hon på magen och bekräftade att det var just hicka. Har nämligen inte känt det tidigare, alla andra möjliga rörelser och så men inte hicka. Nu känner jag hicka varje dag. Hur som helst så går det visst bättre att låta andra ta på ens mage på hemmaplan, då röjer bebis på som vanligt. ;)
 
Imorgon går vi in i vecka 32. Det är alltså sisådär två månader kvar då. Jösses...
 
Idag har jag och mannen förövrigt varit gifta i en månad. Hej vad tiden går!
 
På torsdag ska jag till jobbet för att hämta grejer och sådär. Fika också, viktigt. :) 
 
Nej nu lär jag byta om. Tänker inte visa mig ute så som jag ser ut just nu. En av mannens största t-shirtar (XL) med en stor haj på och stora mjukisbrallor.. någon måtta får det vara. Lite kan jag  anstränga mig när jag ska ut bland folk. Har åtminstone duschat idag. Brukar duscha på kvällen, men eftersom jag svettades floder inatt/imorse så kändes det inte fräscht att vänta till kvällen med dusch så det har jag redan gjort. Skönt!
 
Spjälsängen är förövrigt på plats. Ingen madrass i än så länge, men däremot är det aluminiumfolie på botten. Katterna ska lära sig att hålla sig från att hoppa ner i spjälisen. De gillar inte att gå på aluminiumfolie.. Hittills har de båda provat en eller två gånger men konstaterat att det fortfarande inte känns trevligt att gå på det där äckliga som ligger där och blänker och prasslar. 1-0 till matte.
Vi gör såhär, jag skriver allt gnäll i detta inlägg och så skriver jag allt annat jag tänkt skriva i ett helt eget inlägg så det inte blir så jäkla negativt överallt. Alltså kan man hoppa över att läsa detta egentligen och invänta nästa inlägg. ;)
 
Saker jag gnäller över både öppet och inombords just nu:
 
  • Kramperna jag får i benen på nätterna. Framförallt högerbenet är extra utsatt för det. Detta leder till att jag går omkring med en hemsk träningsvärk om dagarna, som om det inte räcker med smärta nattetid. Får inte "bara" kramp i vaderna utan på andra ställen i benet också, typ till höger om skenbenet eller så. Skumt och går inte att stretcha bort sådär mitt i natten när det kommer. Massera och kliva upp och gå är det enda som lindrar den smärtan. Myspys det där. 
  • Sömnrubbningar deluxe. Om jag inte vaknar av kramper så vaknar jag "sådär ändå" om nätterna och ligger ibland vaken länge länge innan jag lyckas somna om. Ibland vaknar jag av att det gör ont i fogarna när jag ska vända på mig, ibland är det katterna som väcker mig (inatt spydde en av dem vid fyra och den andra vid sexsnåret - det första tog mannen hand om, andra tog jag hand om eftersom jag var ensam hemma..), denna vecka ringer dessutom mannens väckarklocka 05.08 så det vaknar jag förstås också av. Det har varit sådana här nätter i flera veckor nu. Jag vet, det är "fullt normaaaaaaaaaalt" när man är gravid. Det hindrar dock inte mig från att gnälla över det då det gör mig så sliten dagtid och jag får huvudvärk. Önskar mig en natts ostörd sömn eller åtminstone en natt med ett uppvaknande "bara" eller så. Vore nice. Tackpåförhand.
  • Foglossning. Jag är dock heltidssjukskriven nu, så det bör hålla sig i schack bättre framöver. Hoppas jag.
 
Ja, det är väl de där sakerna som är de största gnällmomenten inom mig för tillfället. Räcker å andra sidan gott och väl tycker jag. Men nu är det inte långt kvar - sen kommer det finaste "priset" ever för att man haft en skruttig kropp i x antal månader. Komsi komsi bebis när du är redo!
sömnrubbningar, vadkramper,
Kan inte direkt påstå att det är några intensiva aktiviteter som pågår där jag är involverad. Igår var jag visserligen iväg på första föräldraträffen (inte så hög aktivitetsnivå, speciellt inte när man sovit dåligt på natten..), senare körde jag till Bro för att hämta bröllopsfotografierna från fotografen. Där träffade jag även på två bebisar, sex månader gamla tvillingar. Sötnosar! Men min kropp var inte glad över utflyten, trots att jag "bara" körde 40 min per håll så att säga. Foglossning alltså. Så. Jäkla. Roligt. Not. Men i slutet av denna graviditet kommer högsta vinsten i form av ett hjärtegull (läs: bebis), så det är bara att bita ihop och kämpa. Vilar så mycket jag kan.
 
Hästens sår på nosryggen varade och blödde en hel del igår, äckligt värre men det är bra att det kommer ut - förstås. Tycker bara så synd om henne somfår något sådant där sår pga bromsen (förra året också..), ett sår som vägrar läka snabbt. :(
 
Dagens aktiviteter:
Tömt diskmaskinen - check!
Rengjort avloppet i duschen - check!
Senare ska jag åka och pyssla om hästen och hennes sår, såklart.
Övrig tid: Vila.
 
Igår gick vi förövrigt in i vecka 31. Alltså va? Börjar inse att det närmar sig, det är inte så långt kvar egentligen. Även om jag ibland tänker "jaja, oktober är flera månader bort". Jo just det, det är visserligen två månader kvar men det skulle lika gärna kunna vara kortare tid. Saker som står redo i hemmet för bebisens ankomst: Inget. Saker har vi, men allt finns inte här hos oss än. Måste ta oss till föräldrarna för att hämta spjälsäng och bygga ihop den tex. Åka till fina vänner för att hämta barnvagn och skötbyrå ska vi också göra. Men innan vi gör det så lär vi slänga ut soffan och ta ner ett bord i förrådet. För att ta bordet ner till förrådet så behöver vi rensa i nämnda förråd (slänga ett skrivbord som står där tex). Ska se om jag kan lura hit päronen i helgen, då kan de dels ta med spjälsängen (är ju ändå nermonterad) och dels hjälpa till att få ut det där jäkla bordet. Det går inte att lyfta själv (läs: mannen alltså, jag ska vara arbetsledare.. hehe) då det är otympligt och tyngre än man kan tro!
 
Såatteh.. Vi får nog börja göra upp en plan för saker och ting helt enkelt. Snart... ska bara....
 
Äsch, mitt skrivbord har en stor hög med papper och tidningar som jag borde ta och rensa lite i. Sen kanske.
 
Nu - vila.
Ringde vårdcentralen 07.30. De skulle ringa upp cirka 08.35. 09.16 ungefär ringde de och då efter ett par minuter sa hon i luren dessutom att de skulle höra av sig till mig igen under dagen med mer info/tid till mig/whatever. De ringde aldrig. Imorgon får jag ringa dem igen helt enkelt och påminna dem om min existens.
 
De två lägenheterna vi hade en (om än liten) chans på gick till andra sökande. Bättre lycka nästa gång helt enkelt.
 
En kvinna från stallet ringde och sa att min ögonstens sår på nosryggen var fult imorse så hon tvättade rent det och lånade sen ut ett flugpannband att sätta på min hästs grimma eftersom flughuvan ligger preciiiis på såret annars. Fin tanke i och för sig, men när jag kom till stallet idag så hade hon fått skavsår vid båda öronen av flugpannbandet så det kan vi inte använda igen. Dessutom var såret fult. Hon är svullen på nosryggen, såret varar och småblöder och är bara.. fult. Jag gjorde rent ordentligt, pressade ut det jag kunde och sen satte jag på Sorbactförband. Det suger ut vätska/var ur sår. Hoppas hoppas det sitter kvar över natten. Morgonfodraren/utsläpparen har fått instruktioner om bandaget inför morgondagen. Om/när det bör tas bort och om/när det kan sitta kvar. Vid regn och/eller att det lossnat till stor del så ska det bort, annars sitta kvar och så flughuva på eftersom det inte kommer skava på såret tack vare omplåstringen. JAG HATAR BROMS! Jag hatar dem innerligt när de biter min häst på huvudet så att hon får stora sår som är svårläkta. Två andra på huvudet läker fint, men så är det såret på nosryggen som är denna omgångs svarta får. Häromåret hade vi problem med ett sår (bromssår) som vägrade läka på sisådär två månader.. Hoppas denna tänker läka snabbare än så. Matte får hjärtsnörp när hästen får sådana där problem. :(
 
Bebis lever ett aktivt liv i magen, det bökas och stökas. Ligger på tvären och det känns sjukt med sparkar/buffar låååångt ute till höger - på sidan av magen helt enkelt. Men som jag sagt förut och kommer säga igen (och igen.. och igen..) - det är bra att bebis rör på sig, det känns bra att veta att h*n verkar må bra därinne! :)

Foglossningen lever också ett aktivt liv, tyvärr. Dumma den!
Tycker att den kan ta och lugna sig en gnutta eller mycket. Tackpåförhand.


Igår ramlade vi in i vecka 30. Dagen till ära hade jag fullt upp med både det ena och det andra. Det var tidig morgon i stallet (06.30), där var jag i tre timmar eftersom hovis skulle dyka upp framåt nio och det tog lite längre tid än vanligt pga lite trassel med en av hovarna (elaka sommaren med mycket regn har gett min ögonsten röta i hoven..). Efter det hem för att duscha och äta något lite snabbt eftersom jag vid elva skulle iväg och titta på en lägenhet. Hem och äta lunch, vila lite. Sedan iväg till barnmorskan, min ordinarie har semester den här veckan så jag fick träffa en annan. Hon var också trevlig, precis som min ordinarie BM är. Jag följer kurvan perfekt, blodtrycket var bra och hjärtslagen lät fantastiska. Bebis! :)

Efter besöket där så drog jag iväg för att handla lite grejer (läs: mat osv) att ta med till jobbet. Skulle börja tidigare än vanligt dessutom, kom dit vid tre istället för vid fem. Sedan blev det som så att hon som skulle byta av mig åtta imorse blev sjuk och jouren ringde efter tio igårkväll och frågade om jag kunde stanna längre idag tills nästa person (som egentligen skulle komma klockan två) dök upp. Sa att jag kan stanna till senast klockan 12, som tur var så kunde nästa assistent komma två timmar tidigare så att jag kunde dra mig hemåt då vid tolv. Hade nämligen tid hos sjukgymnasten vid ett. Skulle bara hem och byta kläder och kolla om mitt stödbälte dykt upp i brevlådan - det hade det! Brabra. Tog med det till sjukgymnasten för att få hjälp att sätta det rätt och sådär.
 
Sjukgymnasten bekräftade att jag har foglossning och att utöver det jag redan gör/gjort så kan inte mer göras för att underlätta/lindra. Om det blir värre så får jag höra av mig och det kan då bli aktuellt med kryckor, om det blir för smärtsamt att gå och sådär dvs. Steget efter det är väl sjukskrivning om jag inte klarar av att jobba fram till den tionde september som jag har tänkt göra. Från elfte september hoppas jag som sagt på gravidpenning..
 
Vilade en del på eftermiddagen efter besöket hos sjukis. Strax före fem drog jag och mannen till en visning av lägenhet. Den var fin/bra. Den jag kollade på igår var också fin/bra. Jag har blivit erbjuden visning av de här två lägenheterna för att jag ligger bra till i kön på dem (anmälde intresse ett tag sedan), det är tre framför mig gällande båda lägenheterna så det krävs väl en jäkla massa tur och tumhållning och flyt för att tre pers före mig (på ena eller båda) ska tacka nej så att jag får chansen att skriva kontrakt. Vill helt enkelt inte hoppas för mycket, men håll en tumme eller två för vår skull ändå!

Vore inte helt fel att flytta till en tvåa från vår lilla etta. Det är inte antalet kvadratmeter som avgör hur bra vi har det, men mer yta kommer att vara guld värt sen när bebisen blir större. Vi får se helt enkelt. Nästa vecka bör jag veta hur det går med lägenheterna. Vet att på den ena lägenheten så var inte ettan så värst intresserad av lägenheten då hon egentligen vill ha en trea.. Men då återstår ändå två pers till som ska vara ointresserade. Hård konkurrens om bostäder här i Uppsala, om man inte kan köpa en dvs - det kan inte vi i nuläget.
 
Hur som helst. Imorgon är det dags för jobb igen, 9h pass som vanligt på fredagar. På lördag ska jag också jobba, men då är det kväll/natt som gäller (18-09).
 
Sov inte bra inatt och känner mig sliten. Sjukt ont fick jag vid varje vändning i sängen, inte nice.
 
Nu ska jag duscha, sen lägga mig och titta på tv tills jag somnar.