Dagens bästa: Glad häst!

Dagens sämsta:
Betala räkningar. BLÄ!

Dagens McD-mat:
McFeast & co, cheeseburgare och dipp.

Dagens kvällsfika
: En mango, vindruvor och efter ytterligare 1,5h --> En tallrik mannagrynsgröt. Var sugen.

Dagens aj:
Min mage efter all den maten.

Dagens suck:
Jobbiga saker jag måste tänka på.

Hoppsanhejsan, det blev visst ett litet glapp här med inlägg. Så kan det gå ibland. Speciellt om man jobbar dygnspass (fredag till lördag) och dessutom jobbat under veckan och sen prioriterat annat än att blogga.

Inte mycket har hänt sen jag skrev sist. Jag har som sagt jobbat, både kortare och längre pass. Idag har jag hunnit med att: Vakna "tidigt", äta frukost, somna om, åka till stallet (inkl ridtur osv), klippa sambons hår, duscha, äta stort mål mat på McD, storhandlat, packat upp och packat om matvaror, betalat räkningar och nog har jag väl ätit lite då och då utöver McD-besöket också. Jag är matt. Kan man säga.

Mina bröst och bröstvårtor är ömma. Speciellt vårtorna. Inte röra! Helst ska t-shirten inte heller röra eller så. Aj.

Annars då? Gick in i vecka nio (!) igår. Det tar sig kan man säga. Om 15 dagar är det dags för inskrivning hos BM/MVC. Spännande. Det blir lite mer på riktigt då.. känns det som. Kanske.

Nu ska jag sova.
Dagens bästa: Min mysiga häst.

Dagens sämsta
: Träningsvärk i benen.

Dagens blääää
: Snor. Det finns hur mycket som helst att snyta ut, heeeeela tiden!

Dagens ros: Till mamma som skickade över 100kr imorse till mitt konto för att jag "kanske" behövde det på jobbet.
Jag ooorkar inte skriva något idag egentligen. Det blir en mycket kort uppdatering!

Mamma och pappa vet om bebisen nu. Mamma undrade om det var läge att gratta eller...? Att hon inte var säker på den punkten är för att hon ju inte visste om det var planerat eller inte. Jag sa att hon väl får gratta om hon blev glad över nyheten, annars kan hon förstås låta bli. ;)

Klart de blev glada, men bekymrade sig mycket riktigt över den ekonomiska biten. Klart det ser lite mörkt ut på den fronten just nu, men det hoppas jag vänder nu när jag kommer jobba lite mer igen. Får se till att jobba så mycket som möjligt och spara så mycket som möjligt och verkligen låta bli onödiga köp. Det löser sig, är inte så värst orolig ändå trots allt.

Okej, just denna månad suger. Inte så mycket som trillar in på kontot på fredag och det är många stora utgifter (hästrelaterade) som klumpar ihop sig denna månad dessutom. Torv, hösilage och hovslagare.. Wohoo liksom! Så är det att ha häst, dyrt men det är det verkligen värt. Min ögonsten Z.

Har haft mycket att göra idag. Jobbat 08.45-15.15 och sen jobbrelaterad utbildning 16-17, hem för att byta om och så vidare till stallet i två timmar ungefär och väl hemma började jag laga middag på en gång. Den blev förövrigt smaskig. Tur att det blev matlåda av det till imorgon också, gottgottgott!

Nu - borsta tänder och sova. Jobb 08.45 - 15.15 imorgon igen. Det rullar på!
Dagens bästa: Ridturen på min häst i skogen.

Dagens sämsta: Huvudvärk.

Dagens VA FAN: Min ena katt var uttråkad aaaalldeles för tidigt imorse och ville att jag skulle bry mig. Sorry, men jag har svårt för att vara glad och ge uppmärksamhet till en jätteuttråkad katt 05.32* på morgonen. SLUTA krafsa på garderoben på nätterna och snortidigt på morgonen!

Dagens förtydligande
: Jag kommer förstås att ge bebis uppmärksamhet nattetid och tidiga mornar (och övrigt tid) när den behöver det (mat, blöjbyta, tröst osv). Jag är inte en ond människa. Jag är bara trött på att katten prompt måste väcka mig bara för att hon har supertråkigt och vill att jag ska vara vaken OCKSÅ så det blir roligare. ;)
Den här dagen har varit helt okej om man raderar huvudvärken som kom under förmiddagen/dagen och aldrig riktigt försvann ordentligt utan småstörde till och från. Inte nice.

I övrigt har jag dragit mig länge i sängen, varit i stallet några timmar (inkl härlig ridtur i skogen på hästen), ätit enkel god middag, långduschat och haft det allmänt bra. Gosat katt och gosat sambo. Bra så.

Dessutom, mot bättre vetande, så ändrade jag mig angående att vänta till efter inskrivningen med att berätta för mina föräldrar om att jag är gravid. Vet förstås inte om de kommer få reda på det idag eller imorgon, beror på när mamma kollar sin mail. Jag skrev ett sms några minuter innan jag skickade, skrev att jag skickar ett kort* till hennes mail och att hon kan kolla idag eller imorgon. ;)Det kortet fick de. Så fint så. *harkel*

Nackdelen med detta är att jag i detta nu inte vet om mamma sett mailet redan (skickat 50 min sen) och trillat av pinn av nyheten och därför inte hört av sig tillbaka eller om hon inte sett det än (dvs väljer att kolla mailen imorgon om datorn var avstängd för kvällen redan). Dessutom är jag ju onåbar från halv nio till efter fem imorgon. Nåja. Det visar sig väl. :)

Varför jag ändrade mig? Tänkte som såhär att OM det skulle gå fel på något sätt och jag mår dåligt över det sen, så känns det jobbigare att förklara DÅ om varför och vad som hänt än om de redan vet om att jag är gravid och att det kan gå fel och OM det gör det så har jag familjesupport direkt eller vad man ska säga..

Måste bara tydliggöra ordentligt för henne att knipa igen käften om det hela. Dvs inte prata vitt och brett om det och för guds skull inte skriva öppet om det till mig eller någon annan (släkt) på FB eftersom jag inte gått ut med det för "allmänheten" än. Bara nära vänner liksom.

Nä nu ska jag nog stänga ner och lägga mig.

Skoja bara. Jag ska stänga ner dock, men inte för att kasta mig i säng direkt. Lär packa min väska inför morgondagen redan idag så jag slipper lägga tid på det imorgon. Ska jobba 08.45-15.15 och sen möte med början 16.00, vilket brukar ta minst en timme tyckte jag att de sa på jobbet. Vi får väl se.

Ps. Mina bröst är roliga att ta på idag också. Såklart. ;) ds.
Det kan man se mig som. Extremt En gnutta överdrivet kanske att skriva så, men ändå. Det får allt stå kvar trots allt, för det var lite så jag kände när jag åkte från jobbet idag. Jag överlevde! Att vistas 26h på sitt jobb (för min del med en annan person hela tiden då jag jobbar som personlig assistent) tar på krafterna, speciellt när man inte sover så bra på natten. Det var mitt första dygnspass på jobbet så jag var beredd på att sömnkvaliteten inte skulle vara på toppnivå. Det var den inte heller nej, lär sova gott inatt istället. Hemma i min egna säng bredvid min sambo. :)

Idag när jag bytte om från vanliga kläder till stallkläder så gick jag in till sambon i rummet från hallen för att säga något, då var jag mitt i klädbytet så jag var iförd endast trosor. Hans blick fastnade direkt på mina bröst och han såg ut att tappa hakan och skrattade sen till. Schysst! Tills jag insåg att det var för att han blev så överraskad över hur de ändrat form på bara två (!) dagar! Jag tittade ner på dem och se på fan - de HAR verkligen ändrats på bara ett par dagar. Jag som tyckte att de redan då var förändrade.. inget jämfört med hur de fått för sig att forma om sig medan jag jobbat arslet mig senaste dygnet. Har en begynnande klyfta (!), det har jag aldrig haft. Formen är, ursäkta ordvalet nu, A M A Z I N G! Som en vän sa, passa på att njut medan det varar. ;)

Det gör jag. Måste liksom ta på dem lite då och då. Lugn - gör det bara hemma och inte bland folk eller när jag är hos andra. Man är väl inte ett freak.. *harkel*

Gjorde just min sambo glad på annat sätt också. Skaffade en hett efterlängtad kanal till honom på teven. Discovery Science. Eftersom Comjävlahem inte kan fixa det problem de haft i flera år med att en del med "8 favoriter" i sitt abonnemang inte kan byta kanaler varken via hemsidan eller internet pga en extrakanal (har alltså nio kanaler och därför blir det omöjligt att få igenom ett byte, det vill inte funka alls nej) trots att de sagt att de håller på med det så köpte jag kanalen separat. Det är han allt värd, min gullesambo alltså.

Extra mycket gullesambo idag då jag kom hem från monsterjobbpasset till ett dammsuget och städat hem. Han städade toalettstolen och handfatet grundligt också sen medan jag var i stallet. Vi snackar skrubb med svamp och rengöringsmedel och eliminering av katthår och annat som har en tendens att krypa in överallt och ingenstans pga de två monstren vi delar lägenhet med. Svarta och söta, men hårar gör de. Plus i kanten hur som helst!

Nu ska jag stänga ner och krypa i säng. Min egen säng!

Random fråga sambon just ställde med munnen full med tandkrämsskum (översätter till svenska, även om han frågade på engelska):
"Om jag skulle lämna dig eller om vi gjorde slut av någon annan anledning, skulle du ändå behålla barnet då?". Jag sa ja. Vid denna ålder (27, snart 28) skulle jag inte tveka på den punkten. Hade jag varit ung (tänk 18 eller så), så hade jag kanske tänkt annorlunda om jag inte var så långt gången. Han har inte tänkt lämna mig, lugn och fin nu. Vi håller ihop. :)

Vi tittade förövrigt på ett program på Discovery idag om hur ett barn blir till. Alltså vad som händer inne i kroppen och hur kroppen trots allt motarbetar spermiernas framkomst därinne mot ägget osv. Vad som händer i de olika utvecklingsstadierna i graviditeten och till slut.. tre olika förlossningar. När jag såg förlossningarna så blev jag inte direkt sugen på att genomföra det hela själv även om jag vet att det är oundvikligt i slutändan, men å andra sidan såg alla tre mammor extremt glada och lyckliga ut när barnet väl var ute och då kändes det okej igen. ;)

Hörde jag precis ljud från badrummet som påminner om kattlådestädning?
JAA! Jag slapp det ikväll! Hm.. Börjar nästan tro att det finns en baktanke med allt donande. Ska undersöka saken. Jag menar.. dammsuga, skrubba toalett och handfat och sådant sådär ändå? Nog för att han är snäll och så men.. Nåja. ;)

Sova var det ja. Nu ska jag gå och borsta tänderna. Jag tänker inte ställa random frågor med tandkrämsskum i munnen. Inte vad jag tror nu iallafall. Få se om några minuter om något dyker upp. Hehe..
Dagens bästa: Galoppen i skogen, skräckblandad förtjusning i det där alltså!

Dagens sämsta: Magbubbligheten är lite väl omfattande.

Dagens blä: Tanken på att snyta i en kopp en hel dag för att se hur mycket snor det faktiskt blir. Hemska tanke.

Dagens låt
: Tornado of Souls - Megadeth.

Dagens avundsjuka
: Den jag känner inför att tusentals personer kommer se Rammstein live ikväll. Jag är inte en av dem. Det är rätt värdelöst faktiskt.
Kan äntligen äntligen säga att jag är lite kryare nu än till exempel igår. Blykänslan i huvudet är borta, kvar är odrägligt stora mängder snor och det vanliga vakuumet som brukar husera därinne.

Lite lätt huvudvärk nu i och för sig men, det är inget jag inte kan hantera så att säga.

Det var idag dags att rida på hästen för första gången sen i lördags. Har pga vrålförkylning inte kunnat rida och hon var därmed relativt orastad. Fint soligt väder idag så att det räckte att ha ett schabrak under rumpan (läs: på hennes rygg) istället för mjukt fluffigt täcke då när vi gav oss ut i skogen. Orastad häst + solsken  + skog= PIGG häst. Hon hade inte ens tid att äta från träden och buskarna vi passerade, då är det illa. Hon brukar annars stanna vid åtminstone var tredje. Skrittade en del och sen var det tänkt att vi skulle galoppera lite. Väntade mig visserligen pigg häst men fick en energibomb under mig kan man säga. Lyckligt drog hon iväg som skjuten ur en kanon och hennes kroppsform gör att hon även ser ut som en när vi swoschar fram i skogen. Vi skrittade lite och sen kom jag på den fantastiska idén att galoppera igen - hemåt. Borde ha kunnat lista ut att hon tänkte ta det som en invit till att dra järnet. Det var precis vad hon gjorde. Jag kallar den formen av galopp i skogen för "kontrollerat sken". Överlycklig, pigg och med mycket spring i benen for hon fram i snön i skogen med en matte på ryggen som i sitt stilla (?) sinne rabblade "inte ramla av inte ramla av inte ramla av" tyst för sig själv. Fanns stor risk för det och jag kände inte för att flyga av henne i den hastigheten vi hade. Hade gjort ont. Som fan. Schabraket tappade vi halvvägs någonstans så vi skrittade tillbaka för att plocka upp det och så tog vi oss hem glada och nöjda.

En av oss kommer att ha träningsvärken från helvetet i helgen. Låt oss säga att det inte är den med fyra ben som kommer att ha den träningsvärken utan den tvåbenta av oss. Men det var det värt!

Magen då? Jotack, den mår fint. Bubblig idag, i övrigt okej. Matad med allt möjligt idag, vilket bidrar till bubbligheten förstås. Nåja, imorgon ska jag verkligen tänka mig för när det gäller vad jag äter. Ska nämligen jobba dygnspass på jobbet. Lördag 11.00 till söndag 13.00. Inte läge för att äta sådant som ger mig onödigt mycket gaser och så vidare nej. Lär ju ha mellanmål med mig också, frukost också för den delen.

I övrigt så ömmar bröstvårtorna idag. Tack för det.
Väntar på att sambon ska komma hem från sin praktik. Han ska svänga förbi Ica på vägen hem och köpa nödvändiga saker som Mjau-kattmat (tetra) till katterna och avokado till mig.

Om jag är på jobbet nu? Tydligen inte. Var inte sådär supervälkommen idag. Eller ja, välkommen var jag väl men helst skulle jag stanna hemma och vila, inte stressa till jobbet för fort innan förkylningen släppt greppet om mig helt. Jag lydde det rådet och är hemma. Bra val, för i eftermiddags (och nu) är jag inte direkt i det bästa tänkbara skicket.

ÅHNUKOMSAMBONHEM!

Jag skrev på FB till honom om att köpa just avokado och kattmaten, men att jag egentligen vill ha en jäkla massa saker men det får räcka med avokadon ärligt talat för det är vad jag varit sugen på ett par dagar nu. På FB nämnde jag några saker utöver just avokado och han är världens bästa sambo! Han köpte några fler saker av det jag nämnde men som jag sa att han inte behöver köpa just idag. Han kom hem med semla (!), ostbågar (!), bananer (!) och självklart Avokado. Två till och med, modell större. Alltså inte de där vanliga små utan de där stora man kan köpa ibland. Lycka! :D

Har ätit en avokado nu och är nöjd. För stunden. Lite mätt fortfarande efter att ha ätit pasta med broccoli ett par timmar sedan. Han äter lite chips just nu, före middagen. Kebabdrömmar eller vad den där sorten nu heter som de gör reklam för på tv, han tyckte de lät goda. Det var de också. Goda alltså.

Nä om man skulle ta och snyta sig igen kanske. Är ju bara femtiotrettonde gången idag..

Dagens bästa: De goda chokladbitarna i Aladdinasken.

Dagens sämsta: SJUK!

Dagens snor: Enorma enorma mängder av blandad färg och konsistens.

Dagens flummon: Mina katter.

Dagens dryck:
Vatten. Litervis.
Mirakulöst frisk till idag?

Nähänä, inte det nej. Näe. Vore ljug att påstå att jag är frisk. Detta i sig innebär att jag inte kunnat jobba idag heller. Fantatiskt bra intryck på nytt jobb, sjuk första två dagarna. Grattis! Duktigt jobbat. Imorgon är jag dock på plats. Det är tvätt och städ på jobbet dessutom, det vet jag hur man gör för det var det den dagen jag gick dubbelt första gången (och enda jobbpasset hittills på nya jobbet). Ja alltså, jag vet hur man tvättar och städar i övrigt också - nu tänkte jag mer på hur rutinerna för det ser ut på min arbetsplats. Alla gör ju inte likadant liksom.

Snörvel snörvel. Kul det här. Not.

Hade en extrem smärta "bakom" vänstra ögat tidigare idag. Outhärdligt rentav. Jag tog en alvedon i hopp om att det skulle lätta, det gjorde det inte nej. Jag lade mig och sov nästan två timmar, efter det kändes det bättre. Sedan dess har smärtan så gott som varit helt borta. Vill INTE ha tillbaka den!

Det är verkligen fascinerande hur mycket snor en kropp kan producera.
Fascinerande på ett äckligt sätt.
Måste slänga in mer "Dagens"-grejer.

Dagens moffo: Jag. 19 av 20 chokladhjärtan ur asken jag fick av sambon i present idag finns i min mage. Den tjugonde då? I hans mage. Man är väl generös och delar med sig liksom! ;)

Dagens pucko: Jag och en annan delar förstaplats. Jag för att jag inte går och lägger mig trots huvudvärk och krasslighet deluxe och en annan för att han är dum idag inte är romantisk mot sin fru som är en av mina bästa vänner. Spark på smalbenet nästa gång vi ses! Be afraid, be very afraid. ;)

Dagens hjälte: Sambon som kom hem med Alvedon (och kattsand av rätt sort, det var kris och jag har inte haft möjlighet att handla och han har aldrig köpt kattsand förut eftersom jag står för det inköpet och allt annat till katterna). Me love you long time!

Min sambo avslutade nyss ett videosamtal med sin mamma och syster som bor i Ungern. Faktum är ju att hela hans släkt bor där eftersom han är därifrån. Hur som helst så gled de självklart in på ämnet "bebis" och graviditet. Svärmor sa bland annat att om vi får tvillingar så kan vi gärna skicka en av bebisarna till dem så att vi har en och de har den andra. ;)

De är väldigt väldigt exalterade över hela den här bebisgrejen, trots att de vet att saker och ting kan ändra sig så att säga i och med att jag "bara" är i vecka sju nu. Min sambo och hans syster har varsitt rum i föräldrarnas hus fortfarande, där  delar av deras gamla saker finns. Min sambos gamla rum funkar som gästrum för det mesta, systern som är där relativt ofta har förstår mer saker i hennes rum än vad min sambo har i sitt. Hur som helst så har svärmor redan glatt sagt att de lär flytta om därinne (sen, inte nu som i väldigt snart eller så) och göra plats för bebisens säng sen. För självklart måste bebis ha en egen säng där för de gånger vi åker dit och hälsar på. Jag förstår att de är exalterade över det här med bebisen, det blir ju deras första barnbarn. Deras äldsta barn ska bli pappa för första gången, vilken grej! :)

Mina föräldrar vet inget ännu och så förblir det åtminstone till efter inskrivningen hos BM/MVC. Dit ska jag 12:e mars, så de får allt vänta en månad till. Jag kan hålla tyst bättre än min kära sambo som flippade ur totalt av förväntan och lycka när jag testade positivt, han kunde hålla tyst en hel dag innan han var "tvungen" att berätta det för sina föräldrar och syster. Känns ändå okej, de bor i Ungern så det "läcker" inte hit till Sverige till våra vänner eller min familj så det är lugnt.

Jag tittade nyss igenom bilder i min telefon för att se om jag kunde hitta bilden jag tog när jag bokade tvättstugan häromveckan. Tar en bild på bokningen så att jag vet när vi har tid (nu på fredag btw). Ramlade då över bilderna på mina positiva graviditetstest och blev tårögd. Rörd liksom.

Jag ska bli mamma.

Det går upp för mig mer och mer. Har inte varit blödig eller känslosam hittills kring detta trots att jag har lätt för sådant (läs: nära till tårar), men nu när jag såg bilden på mitt positiva CB-test så trängde tårarna upp i ögonen. För herregud vilken livsomställning det trots allt kommer att bli sen! Jösses.

MEN jag tänker inte bli en dryg mamma som inte kan tänka på annat än mitt barn. Dvs - jag tänker inte sluta att upphöra vara mig själv, det som är jag. Visst blir det väl mindre av det mesta andra då barn tar tid - men jag tänker inte sluta vara den individuella individ jag trots allt är. Jag kommer självklart vara mamma, men jag kommer även fortsätta vara hästmatte, kattmatte, vän, syster, kompis, datanörd och gud vet vad man kan titulera mig som redan nu. Det är viktigt för mig att få fortsätta vara jag, även när bebis kommer. Jag tänker vara bästa tänkbara mamman, utifrån mina förutsättningar, för bebisen och jag ska vårda mina andra relationer så att de inte glöms bort och för att inte jag ska glömmas bort alternativt ses som den där tråkiga småbarnsmamman..

Så är det.
Dagens bästa hittills: Att hitta fyra alvedon i sambons ryggsäck, trodde vi inte hade några hemma alls!

Dagens sämsta: Fortfarande sjuk.

Dagens röda: Min näsa, söndersnuten.
Det här att ena katten sitter på toalettstolen, tittar och väntar på mig som duschar och inte släpper duschen med blicken.. Är det för att jag på något sätt är en freakshow när jag duschar och hon därför inte kan släppa mig/duschen med blicken? Man börjar undra. På riktigt.

Lite som när man pratar med någon som har något utmärkande i ansiktet (stor varböldsliknande fylld finne, stor vårta på kinden eller.. annat som liksom fångar ens blick) och man tänker att man verkligen INTE ska titta på vad-det-nu-är-som-finns-i-plytet men kommer på sig själv med att i stort sett hela tiden titta på "det där" istället för att fokusera på vad personen säger. Man vill inte titta, men tittar ändå. Lite så tror jag att det är för min katt också.

Var värre förut när vi hade genomskinligt duschdraperi, då brukade båda katterna sitta på första parkett och titta äcklat fascinerat på mig medan jag duschade.

Joråsåatteh..
Dagens bästa: Att sambon åkte med mig till stallet för att göra allt tungt åt mig.

Dagens sämsta: Gaserna som spridit sig till och från i lägenheten idag. Från mig.

Dagens fan också: Åt upp det sista bananen i eftermiddags. Måste köpa nya. Imorgon.
Meh bläää vad det är värdelöst att vara förkyld och sjuk!

Så. Färdiggnällt om det.

Undrar hur många liter vatten jag druckit idag? Blir så snabbt torr i munnen av att andas genom munnen mest hela tiden. Hittade nässpray hemma. Läste om den i Fass: "Otrivin Comp skall användas under graviditet endast efter läkares rekommendation". Jamen dåså. Jag vet, såhär tidigt är det väl kanske ingen fara. Men ofta jag känner för att snorta i mig nässpray när det står sådär i Fass. Not!

Skulle bli uppringd från jobbet idag. Det blev jag inte. Imorgon kanske? Det visar sig väl.

Elakt av Blogg.se att ha en reklam för något här till höger om "blogginläggsrutan". Ett våffelhjärta. Nu blev jag sugen på våfflor, åt dock middag en liten stund sedan så jag är egentligen inte hungrig. Bara lite akut sugen på våfflor, suget lär gå över så snart jag stänger ner det här fönstret. Väldigt snart.

Nu kanske rentav.
Var ju förkyld igår när jag vaknade. Ont i halsen och snorig. I övrigt kände jag mig okej. På kvällen blev det värre. När jag skulle sova blev det ännu värre. Inatt blev det ännu värre. Men alltså.. snälla? Jag vill inte! Vaknade gång på gång med täppt näsa och vrålont i halsen, huvudet kändes flera kilo för tungt och som bonus så var katten uttråkad till och från inatt så hon körde med lite mjauserenader och garderobskrafs. Myspys alltså. Jag fick palla upp kuddarna mot väggen så att jag kunde halvsitta/halvligga för att lyckas skrapa ihop någon form av sömn.

Tur i oturen att jag inte har jobb idag. Jag snörvlar, febrar och har ont i halsen. Just halsen känns liite bättre nu (värst morgon, natt och kväll) men .. i övrigt? Slappardag deluxe minst sagt. Jag som hade planerat en mysig skogstur på hästen i solskenet, kan ju fetglömma det. Här blir det inget ridande alls om jag ska vakna någorlunda levande imorgon.

Kul nästan jämt det här med att vara sjuk. Är säkert såhär männen känner sig när de har en mancold, dock värre än så antar jag. Som en manlig vän sa "du har en mancold nu så då blir kommande förlossning som en fjärt i rymden i jämförelse. Bra va?". Mmm.. eller hur.

På gravidfronten så är det molvärk som gäller, förstås. Kunde varit värre. Molvärk känns som en lindrig grej trots allt, inte avis på alla illamående blivande mammor! Peppar peppar så har jag sluppit det hittills.

Nu kom en katt och krävde gos i mitt knä så jag ska ägna henne lite tid. Snyta mig också. Hämta alvedon också.. sen.
Dagens bästa: Min hästs son hoppade felfritt idag och fick med sig en rosett hem! :)

Dagens sämsta
: Gaserna i magen.

Dagens bubblare: Min mage.

Dagens snoris
: Jagjagjagjagjag!

Imorse när jag vaknade så hade jag ont i halsen. Fan också! Nu känner jag av lite huvudvärk, är givetvis snorig också. Det har jag å andra sidan varit länge men nu har det eskalerat igen. Förkyld? Åh tack, precis vad jag ville. Not. Nåja, det går över tids nog. Just nu håller sig halsen relativt lugn dessutom, var värre imorse. Gissar på att det blir värre ikväll igen. Brukar vara så, dumt nog.

Jag och sambon åkte iväg på hopptävling här i närheten imorse. Min hästs son skulle tävla, han hoppade bra och var duktig. Felfritt inom maxtiden så det blev rosett med hem för dem! :)

Fixat en sådan där ticker till bloggen. Känns lite fånigt, men jag försöker att fatta att jag är gravid. Det går sådär.
Ibland hoppar insikten på mig och jag reagerar med ett chockat "wow!". Ibland.. Va.. Jag gravid? JAG? Ameh sluta.. Ungefär så. ;)

Dock var jag väldigt medveten om det hela. Så pass att jag sa till sambon (vi var på tävlingen) "nu kommer nog mensen snart". Han skrattade åt mig. Det molade nämligen så sjukt mycket. Aj! Jag som knappt brukar ha mensvärk tycker att det är lite.. "annorlunda" att plötsligt känna av sådan värk till och från varje dag. Nu har det lugnat ner sig igen. Tack för det.

Om en timme ska jag åka hemifrån för att hinna ner på stan i god tid till en arbetsintervju klockan tre. Efter det ska jag till stallet. Redan varit där en gång idag för att skriva upp mig på pass i schemat och för att mocka. Skönt att ha det gjort. Min tur att ta in hästarna idag, få se om jag hinner rida innan. Jag hoppas det! Jag har även kvällsfodringen ikväll, så tre svängar totalt till stallet. Mycket hästande blir det ibland när man har häst som står i ett kollektivstall. :)

Nu donar sambon i köket, katterna slappar (ena här mellan skärm och tangentbord). Måste nog ta och aktivera den här slappa katten framför mig, hennes övervikt börjar bli lite väl omfattande tyvärr. Inte hälsosamt att vara sådär tjock, dietfoder och aktivering är det som gäller. Sakta men säkert.

Dags att snyta sig. Näsan bestämde sig just för att öppna snorkranarna. Generöst gjort av den.
Dagens graviditetsrelaterade grejer utöver cravings:
Kissat överdrivet många gånger.
Lustiga bröstvårtor*.
Molvärk till och från.
Känslig för lukter**.

* Ja alltså, de har förändrats i sitt sätt att vara på sistone. Ändrat lite form lite diskret sådär och så vidare.

** Ironiskt med tanke på gaserna, tycker att kroppen skulle kunna göra mig mer okänslig istället så att jag pallar med att vistas i närheten av mig själv!

Har det verkligen bara gått två dagar sedan det där plusset visade sig på graviditetstestet och livet på sätt och vis tog ett steg åt ett nytt outforskat håll? Tydligen. Dock kommer jag att ha svårt att fatta att jag verkligen är gravid tills magen börjar växa och kroppen formar om sig. Från att alltid ha varit smal till att få en stor kula mitt på framsidan? Det blir kul att se! Jag har visserligen övat på att se mig själv i sådan form i mååånga år "tack vare" min älskade kropps benägenhet att ge mig en svullen mage full med gaser och liknande av rätt många matvaror. Sommaren 2007 kallade jag min mage för Rut. Jag åt stora mängder Falu Rågrut (gott!) varpå magen alltid svullnade upp pga gaser, så jag fick Rutmage kan man säga, meninte på det traditionella sättet. ;)

Jag har insett att det här med att jag äter många knäckemackor (Wasa Husman) per dag med bredbar leverpastej på ÄR en craving och inte en vanlig besatthet jag ibland kan råka ut för när det gäller mat. I flera månader (häromåret?) åt jag till exempel mjölk, müsli och sötmandlar till frukost varje morgon. Gärna till mellanmål också. Ibland även istället för lunch eller middag. En period fick jag strängt säga till mig själv att BARA köpa en påse ostbågar i veckan. Enough said om det så att säga. Har inte så mycket med cravings att göra på sätt och vis, det bara liksom är så ändå.

Nu däremot.. Nu är det seriöst en craving. Insåg det på tåget till Stockholm idag. Varpå väg dit för att hälsa på en vän. Åt en banan till frukost för att jag inte hann äta leverpastejknäckemackor pga prioriterade att sova längre. Hur som helst så åt jag även en banan på tåget. Det mättade visserligen men.. Jag konstaterade att när jag kommer fram till Stockholm och dessutom kliver av tunnelbanetåget sen så m å s t e  jag gå in i en affär och köpa knäckebröd och leverpastej så att jag kan äta det hos min vän. Joråsåatteh...

Jag åt fyra när jag kom dit, smaskiga mackor alltså. Sen fick jag inte äta fler för det skulle bli mat lite senare. Medan jag väntade på maten ett par timmar senare så fick jag tillåtelse att äta en macka. Förrätt liksom. Tortellini till huvudrätt och sen? Tjaa.. eh.. två knäckemackor med leverpastej. Enough said.

Annars då? Sambon och jag åt sushi till middag idag. Det var gott. Varit sugen på det länge. Jag är det ibland, men det måste vara från bästa sushistället som finns. Det är förövrigt Yukikos i Sommaro. Basånivet..

Den där mängden knäckemackor ger vissa bieffekter dock. Magen svullnar (nämengudsåoväntat) och jag blir gasig som fan. Man skulle kunna säga att man är dum i huvudet om man lyfter på täcket i sängen när jag ligger under det. Det gör man på egen risk så att säga. Jag vet att det är elakt att släppa sig under täcket, men måste man så måste man!

Katterna blev helt galna när jag kom hem idag. MATTEMATTEMATTE! Sedan körde de race och jamade fina serenader för mig och busade som om de inte kunnat busa på år och dar. Knaskatter.

Nu tänkte jag kanske sova. Ska visst upp tidigt (läs: senast nio) imorgon för att åka iväg och titta på en hopptävling här i närheten. Min hästs son ska hoppa, första tävlingen för i år. Spännande!
2012-02-09:

Dagen jag bestämde mig för att ännu en gång kissa i en burk och stoppa ner en graviditetstestssticka (jäklar så långt ord det blev!) där för att sedan invänta resultat. Samma procedur gjorde jag dagen innan också, tyckte mig se ett svagt svagt streck då som tyder på just graviditet, men så är inte min syn att lita på så jag släppte det och tänkte att jag provar igen en annan dag. Planen var att prova på lördag då mensen lyst med sin frånvaro i hela två veckor. Hur som helst, snabbt såg jag dock att det blev ett streck på stickan. Ett sådant där streck som visar på att det flyttat in en inneboende i min kropp. Oj! Då var det så alltså, som jag inte riktigt vågat tänka på "på riktigt" förrän jag skulle få det bevisat med ett test. Tidigare test har varit negativa, inga tecken på bebis då inte.

Skickade mms med bild och text till Ärtans pappa (som alltså inte var hemma) och han flippade ur totalt. På ett bra sätt alltså. Upprepade om och om igen "jag visste det! Jag sa ju det!" och öste kärleksförklaringar över mig. Blev alltså mycket glad. Bra så. Själv var jag förstås också glad. ÄR glad. Lite  svårt att ta in bara.

Jag menar.. Jag gravid? JAG?!

Hjälp.

Idag har det sjunkit in lite mer, men ändå inte. Imorgon går jag in i vecka sju. Sju alltså, det innebär att jag har sisådär 33 veckor kvar att förbereda mig på inför ankomsten om allt går vägen och Ärtan bestämmer sig för att stanna därinne. Håhåjaja.

Blir nog bra det här.

Var väl inte riktigt tänkt att det skulle ta sig såhär snabbt dock. Hann ha en mens efter att ha slutat med mina p-piller och sen.. uteblev den ja och här sitter jag nu och är allmänt gravid. Jag förstod väl innerst inne att molvärken som kommit och gått dagligen i över två veckor nog tydde på att mensen inte tänkte dyka upp, men samtidigt trodde jag inte att det skulle gå såhär fort att bli gravid. Jag menar.. eh.. oj? Nämen det blir bra det här. Två vuxna, två katter och en bebis på 37kvm. Det kommer att gå bra. Vet redan nu hur det ska ändras i möbleringen för att spjälsäng och skötbyrå ska få plats här. Om jag och min sambo kunnat bo här i snart två år utan att ha grälat en endaste liten gång så ska det nog gå bra att bli med bebis här tills vi bor större.

Som sagt - det blir nog bra det här.