Söndag, än så länge är helgen inte över - klockan är trots allt bara tjugo i sex. Vi har roat oss med att tvätta under eftermiddagen, skönt att ha det gjort. Brukar tvätta varannan helg, ungefär så lång tid det tar att fylla tvättkorgen med tvätt. Då räknar jag inte med handdukar och sängkläder, för de åker ner i IKEA-kassen rakt från sina ordinarie platser - sällan via tvättkorgen. :)

Mycket intressant info, varsågod. ;)

Jag har också bakat en rabarberpaj av rabarber som vi fick (eh.. jag bad om dem när jag såg mängden rabarber där..) med oss hem igår efter att ha umgåtts med braiga vänner. Grillning, socialt umgänge, barnbus, jordgubbar och sådär - heeeeeeeeeeelt okej sätt att spendera lediga lördagstimmar på. :)
 
Tog mig ut på en ridtur idag, hästen verkade uppskatta det. Det blir inga långturer numera, av förklarliga skäl, men vi var iväg en halvtimme iallafall och lunkade i skogen. Gäller att passa på när det är relativt lite mygg och broms, dessutom uppehåll/sol och såklart - så länge jag kan rida innan jag måste lägga det på hyllan pga fysiska hinder kroppen. Det var en mysig tur, det var precis så lite insekter som jag trodde att det skulle vara och hästen kunde ägna sig åt att också njuta av turen istället för att vara frustrerad och irriterad på bitande flygfän. Det var en del svamp-och bärplockare i skogen, dem tittade totto lite extra på - spännande värre med liv och rörelse i skogen. ;)
 
Tisdag och onsdag/torsdag (kvällspass/nattpass då egentligen) denna vecka var jag hemma från jobbet pga foglossningen. Torsdag hoppade jag in och jobbade fem timmar på eftermiddagen och fredag jobbade jag som vanligt. Då var foglossningen bra mycket bättre än i början på veckan! Imorgon eller på tisdag bör mitt beställda bälte dyka upp. Det där som ska lindra det hela och hålla ihop saker och ting. På onsdag ska jag till BM och på torsdag ska jag till sjukgymnasten. Ikväll ska jag skriva klart min ansökan om gravidpenning, har fått arbetsgivarens del av ansökan hemskickad till mig några dagar sedan. Tanken är att jag ska jobba fram till tioende september, om kroppen samtycker till det. Håller tummarna för det!
 
Kanske lika bra att jag tar tag i det på en gång, när jag ändå kom att tänka på det nu.
 
Imorgon är det jobb igen. Jobbar som sagt (?) inte på måndagar i vanliga fall, efter imorgon är det bara en måndag till som jag jobbar och sedan är det som vanligt. Eller nåja, som vanligt är det inte eftersom det from måndag v33 är nytt schema på jobbet - som å andra sidan fortfarande innebär lediga måndagar, men ändå. :)
Och så kom då dagen då en jobbdag istället förvandlades till en vilodag.
Har hört rykten om att det är en fördel om man kan röra sig någorlunda obehindrat om man ska kunna utföra ett vettigt jobb på sin arbetsplats. Speciellt där jag jobbar, kan inte gärna säga åt brukaren att "sorry, du får klara dig själv idag - jag kan inte hjälpa dig". Funkar inte riktigt så. Ringt och pratat med sjukgymnasten också och det är vilavilavila som gäller och jag står på en återbudslista så att de kan ringa mig ifall det dyker upp återbud innan torsdag nästa vecka då jag har min inbokade tid.
 
Nu svider och ömmar min högra bröstvårta. Nuförtiden betyder det bara en sak: Mjölkdroppar incoming..
 
Imorse hade bebisen det lattjo i magen, jag blev tvungen att filma det för det såg så himla roligt ut.
När jag senare gick och vilade 1,5 så höll bebis igång precis på samma sätt hela den tiden. Det bökades och stökades och ena stunden var höger sida av magen hård och sen bök och stök och så var det andra sidan som var hård istället. Knasbebis. ;)
 
 
Läckra blåmärken på benet. Myggbett som jag kliade på (genom kläderna) och senare samma dag visade det sig att jag kliat till mig blåmärken. Eh.. Aldrig hänt förut. Okej att jag har väääldigt lätt för att få blåmärken, men klia sig så att man får det? Fint. ;)

Sen undrar jag förstås vad de extra fjunen som vuxit dit på magen gör för nytta.. Undvika att bebis ska frysa därinne? ;)
 
Ska ringa till min chef senare idag och höra mig för om papper som jag/vi ska skicka in till FK om gravidpenning som jag önskar mig senare (from någongång i september). De lär nämligen också skriva på en blankett och sådär. Alltid lika spännande att ha med FK att göra. Människan jag pratade med där sist på kundservicen när jag ringde var väldigt trevlig, hoppas kommande kontakter också blir det. Trevliga alltså.
Dagen har kommit då mannen fick hjälpa mig att ta på/av strumpor och stövlar i stallet, sedan även ta på mig mina vanliga skor och knyta dem. Värdigt.. Anledning? Foglossningshelvete som just idag inte är av denna värld. Snigelfart har varit min melodi idag och på jobbet mest halvliggande läge i soffan med utsträckta ben i viloläge. Var uppe och gjorde saker när brukaren behövde hjälp eller när jag själv tog tag i saker som skulle göras (som var fogvänliga), annars korsord och viloläge. Ibland är det verkligen tur att jag KAN vila på det sättet på jobbet. Dock är det ändå inte hållbart i längden (ända fram till slutet innan BF) att jobba. Få se hur det blir framöver, from vecka 33 kommer jag jobba andra tider än nu och det blir ofta flera dagars ledighet mellan jobbdagarna då jag kan vila upp mig. Detta kanske gör att jag kan jobba längre än jag tänkt. Vi får se helt enkelt.

Idag kom förövrigt paketet med babyskyddet till bilen. Wohoo! Plötsligt blev det än verkligare att det kommer en bebis i slutändan, hit till oss. Som VI ska vara föräldrar åt. Herregud! Det är långt kvar, men samtidigt verkligen inte långt kvar.
 
Jelp.
Nu är jag alltså gift. Snart i en vecka har jag varit det, om några timmar är det exakt en vecka rentav. ;)
 
Skillnaden mellan att vara gift och inte är att maken (!) säger "wifey" till mig i tid och otid. Jag har även bytt efternamn på facebook även om namnändringen officiellt inte är klar. Skatteverket tar ett par veckor på sig, speciellt sommartid när det är semestertider. Två ringar på ringfingret istället för en ring, det är också skillnaden. ;)
 
Gällande bebis så är vi inne på vecka 28. Det går undan det här! Aktiv krabat till och från, vissa tider mer aktiv - så h*n har väl skaffat sig lite.. rutiner så att säga. Gullunge. I torsdags var vi iväg och klämde och kände på babyskydd, på kvällen beställde vi ett från nätet. Det blev en av märket Acta Graco. Den var smidigast att klicka i och ur från basen som kommer monteras i min bil, dessutom har Acta Graco legat på förstaplatsen på min lista över babyskyddsmärken jag helst velat ha. Hur som helst så lär jag hämta ut den nästa vecka, den är redan på väg. :)
 
Ikväll ska jag jobba, med början klockan sex. Jag ska snart åka till stallet och tänkte motionera hästen idag.
Hoppas hoppas hoppas det inte är så mycket insekter (mygg, broms) som det var igårkväll då det var tokmycket mygg. Bläblä!
 
 
 
Ja jag har ringt sjukgymnasten.
 
Tid andra augusti.
 
Bättre sent än aldrig antar jag, såhär i semestertider.
Sådärja, då är jag alltså gift. Lite över två dygn har jag varit det rentav. ;)
 
Snart kommer namnändringen (efternamnet, förstås) bli officiell också då vigselintyget kommer in till Skatteverket. Har bytt efternamn på facebook, på bröllopsdagen. Jag försöker ställa om min hjärna också så att den fattar att jag bytt efternamn, kan tänkas bli en del felskrivningar framöver innan jag får in vanan att skriva nytt efternamn istället för det som jag burit i över 28 år nu. Måste fundera ut en signatur också, min chans att få till en snyggare än den gamla jag inte ändrat på sen mellanstadiet eller så. ;) 
 
Är glad över att familj och vänner kunde närvara och förgylla vår dag! Vi fick braiga fina presenter och är mer än nöjda med vår bröllopsdag. En av mina vänner spelade piano och sjöng i kyrkan, jättefint! Vi hade såpbubblor istället för ris när vi kom ut från kyrkan. Min nördiga pappa hade köpt en liten batteridriven såpbubbelmaskin som blåste en massa bubblor, han gick bakom alla andra med den och massa bubblor blev det kan man säga. Knasboll! :)
 
Presenter vi fick:
- Pengar.
- Ett stort vitt trähjärta att hänga på väggen, nertill står det "All you need is love".
- Bebiskläder (små och hur söta som helst!).
- Presentkort på Barnens hus.
- En videokamera (!).
- Bröllopstroll (liten skulptur/grej/whatever).
- En glasprydnadsgrej modell jättefin, som man tex kan trä ringar på som man inte använder just nu eller så.
- Äggkokare.
 
Hm.. Var det något mer? En present till kommer vid ett senare tillfälle från ett inbjudet par som tyvärr fick lämna återbud samma morgon pga magsjuka. Trist tajming men sjukdomar är ju sällan schyssta med sin tajming!
 
Bebis lever om i magen som vanligt.
Fogarna var snälla (!) mot mig i lördags och även igår under dagen, när jag skulle sova så började de göra ont dock och idag gör de ooont. Speciellt mittfogen då, as usual. De i "bak" ger sig "bara" tillkänna när jag ansträngt mig mer än jag ska eller liknande. Fötterna ville ramla av i lördagskväll efter 8h i högklackade skor dock, sjukt skönt att ta av sig skorna på kvällen när vi kom hem för att byta om och hämta övernattningsväskan inför bröllopsnatten på bortaplan! Bebisen var också relativt lugn i magen under dagen, men när jag ääääntligen lade mig i sängen för natten och vilade så blev det ett himla liv i magen! Man kan väl säga som så att magen formades om flera gånger om av bökande bebis, såg helt galet ut. :)
 
Nu är det dags att gå ner med maken (!) till tvättstugan för att hämta in sista omgången tvätt.
 
 
Skulle kunna säga att det var en effektiv dag igår, delar av den åtminstone. Synd att jag bara fick ihop fem timmar med sömn på natten och att det var tidig uppstigning för min del pga stallet (skulle vara där halv sju), men det är sådant man får ta ibland. Tog igen det inatt/idag istället och känner mig okej gällande sömnmängden nu.
 
Först var det som sagt stallet. Ge hästarna frulle och därefter ta ut dem i hagen. För dagen så var min häst inte med på noterna utan segade sig ut och sprang än hit och dit när jag skulle fösa henne mot hagen (hon fick gå lös). Tantskrälle! Bus i blick så det var svårt att bli arg på henne, men min kropp blev trött och jag var tacksam när hon till slut gjorde som hon skulle och joinade sin hagkompis i hagen istället för att flänga i "gången" utanför. Mockning och allt det där efter det och sedan hem.
 
Frukost för mig, slappande och sådant fram till efter 12 då jag och sambon lämnade hemmet för att påbörja eftermiddagens ärendemaraton. Började med att äta lite lunch på ett ställe i närheten, sedan vidare till BM där vi var nästan en timme. Vi fick bland annat höra bebisens hjärtljud för första gången. Härligt! Har tidigare "bara" sett det slå (på rutinultraljuset) så det var roligt att få höra det ticka på som bara den också. Med en och annan spark på "utrustningen" så det blev oljud i apparaten. ;)
 
Hjärtljudet låg på mellan 144 och 146. Mina värden såg bra ut, blodtrycket var också okej. Jag ska fortsätta äta järntillskott varannan dag, precis som jag gör nu. :)
 
Efter BM blev det besök på ett köpcentrum. Hade en inköpslista som innehöll allt möjligt, allt från bh (vit att ha på lördag)  till flugspray ämnad för hästen. Allt skulle dock inte inhandlas på köpcentret. Hur som helst så tröttnade jag på shoppandet efter första stoppet därinne, vilket var på Panduro. Efter det blev det Åhléns, Lindex, Akademibokhandeln, Lagerhaus, The body shop, Panduro igen och efter det var jag mer än less. På Lindex svettades jag floder och hade noll lust att köpa underkläder men lyckades hur som helst bocka av allt från listan. Det som skulle inhandlas på köpcentret alltså.
 
Granngården för inköp av mat och flugspray till hästen, därefter en sväng till apoteket för att hämta ut en "Baby to be"-box och köpa lite smågrejer. Sedan till stallet för att sambon skulle kunna ta nämnda hästmat och hälla över i hästens mattunnor så att jag slipper. 20-25kg tunga säckar håller jag mig på behörigt avstånd ifrån nu när jag är på smällen.
 
Efter stallet (tog in hästen också för att ha på flugspray och sådär) åkte vi till Ica för att handla lite grejer till bröllopet och mat/annat till oss. SEN kunde vi äntligen åka hem och slappa resten av kvällen. 6,5h efter att vi lämnat lägenheten då vid lunchtid. Puh..
 
Inte konstigt att jag var trögstartad imorse. Vaknade ett par gånger inatt och så vid sju av att sambons mamma ringde honom, sedan somnade jag om till framåt 08.30. Kände då att jag nog skulle vakna för dagen och lade en extra kudde under huvudet för att kunna fippla lite med telefonen innan jag lämnade sängen. Läste något blogginlägg och kände sedan att kroppen inte var redo för att kliva upp, ögonen orkade inte hålla sig öppna. Somnade om och en timme senare var jag piggare och lämnade sängen strax efter tio.
 
Slöförmiddag med bland annat lite pyssel. Tråd + pärlor + jag = risk för härdsmälta i huvudet på mig. Jag är inte den pyssliga typen på det sättet, men jag behövde göra en smycketjosan till håret. Frisören ska snirkla in det i mitt hår på lördag. Det blev som det blev och vi får se om det ens funkar som vi tänkt på lördag. Pärlorna som blev över gjorde jag ett armband av, det ska jag dock inte använda på bröllopet. :)
 
Eftermiddagen ägnade jag bland annat åt pyssel i stallet. Den vanliga markservicen och så borstning av hästen. Såg framför mig en liten lugn skogstur. Slutade med att vi vände efter att vi tagit oss över vägen in i skogen, hela 15m gick vi in i skogen innan vi vände pga mängden mygg. Tur i oturen dock - det hade börjat småregna när vi var på väg till skogen och det ökade mer och mer när vi skrittade tillbaka till stallet. Allt som allt blev det bara 15 minuter, men 15 minuter är också en ridtur - om än en kort sådan. ;)
 
Korta ridturer tackar å andra sidan mina fogar mig för. No more timmeslånga turer helt enkelt. Får snällt lyssna på kroppen (är ju inte dum så att säga, vill inte förvärra smärtor) och korta ner våra ridturer. Har redan dragit ner på antalet turer, rida oftare än jag gör nu vore enbart dumt helt enkelt.
 
Nu är det alltså bara fyra dagar kvar tills jag blir en sådan där "Fru". Känns inte som om det är jag som ska gifta mig, trots alla förberedelser. Tror som sagt att jag kommer bli varse om det på lördag när jag vaknar och redan klockan nio ska parkera rumpan på en stol för att bli sminkad och därefter vidare till frisören. Var sak har sin tid så att säga.
 
Imorgon ska jag och sambon till kyrkan för genrep inför vigseln. Känns bra att vara på plats och gå igenom allt en gång till så att vi vet vad som väntar på lördag och i vilken ordning allt kommer så att säga.
 
Det här får allt räcka för nu!
 
Eller en sak till - imorgon trillar vi in i vecka 27 av graviditeten.
Jag är helt och hållet ärlig om att jag inte gillar sommaren. Skäms inte för att jag har den åsikten, är rätt gnällig när det gäller sommaren. Pallar inte med insekterna, värmen, klibbigheten när luftfuktigheten är hög varma dagar, mängden svett jag producerar och en massa mer. Jag har nyss tagit dagens andra dusch. Sen tidigt imorse (då jag blev tvungen att kliva upp en sväng pga svettningar - dock ej pga värmen)  har jag använt tre (!) par trosor. Drar snart på mig dagens fjärde par. Svettigt värre helt enkelt. Hur det var i stallet ska vi inte ens tala om, klibb klibb. Dessutom har bromsen vaknat till liv och gör därmed myggen och knotten sällskap i frossandet på min häst. Hon uppskattar det VERKLIGEN inte. Enda positiva med sommaren när det gäller att ha häst är att det finns gräs för dem att smaska på - det är dem väl förunnat. I övrigt? Not so much. På dagen för varmt att rida, på kvällen för mycket mygg och knott. "Skyll dig själv som har häst, frivilligt". Jepp. Jag säger inte att jag vill vara utan häst, men jag uppskattar det mindre sommartid helt enkelt. De andra årstiderna är bättre, speciellt våren och hösten. Varken jag eller hon är speciellt nöjda under våra ridturer sommartid, då det är ett evigt viftande på svans och huvud för hästens del att få bort insekter som attackerar och själv dödar jag alla broms som landar på henne och viftar bort dem från mig. Rofyllt.. verkligen.
Nåja. Så är det. Jag gillar inte sommaren helt enkelt. Men men, den tar slut förr eller senare den också och en trevligare årstid tar tid. I år innebär hösten dessutom att jag och sambon blir föräldrar - stort plus! Om en vecka är vi gifta. Skulle tro att om en vecka den här tiden så är vi på stället vi ska spendera bröllopsnatten på. Det blir bra det. Packat schema fram till vigseln, sen är det lite lugnare efter det.
 
Inatt sov jag skitdåligt, vaknade en gång i timmen med början klockan ett. "Utan anledning" så att säga. Var inte för varm eller kall, katterna störde inte, sambon väckte mig inte med snarkningar eller sådär. Det bara var en sådan natt helt enkelt och jag håller tummarna för att kommande natt blir bättre sömnmässigt. Tackpåförhand.
 
Ett jäkla gnällinlägg var det här. Det bjuder jag på.
 
I övrigt så har bebis varit riktigt aktiv idag igen. Igår var det rekord i aktivitet i livmodern dock. Det stökas och bökas, sparkas och boxas. Magen guppar och ena minuten är det tvärsöver magen det händer saker (i båda ändar så att säga) och nästa är det uppifrån och ner. Full rulle helt enkelt. Mysigt, men känns knasigt ibland!
 
Min högra bröstvårta och vårtgård (!) ömmar och gör ont rätt ofta/mycket. Det är också från den som det då och då dyker upp en droppe bröstmjölk ifrån. Undrar om det hänger ihop.. Ska till BM på måndag och lär ställa eventuella frågor till henne då gällande saker och ting. Bland annat om det där, om foglossningen också för den delen.
 
Nu tänker jag ta en macka och därefter krypa i säng.
 
Är förövrigt ledig i tio dagar nu. Nästa jobbdag är 17:e juli. Skönt!
Dagens födelsedag: Min häst fyller 21 år idag!
 
Dagens fail: Att det är tisdag, det är alltid fail. Mackor uppochner på golvet, kroppsdelar som slår i saker osv.
 
Dagens aj: Min kropp.
 
Dagens oj: Det är bara 11 dagar kvar tills jag blir fru.
 
Dagens tröttaste: Jag, ett under att jag höll mig vaken under hela arbetsdagen (8-17).
 
Dagens buse: En liten tjej i stallet som härjade i och kring stallet.
 
Dagens glass: Gräddkola från Sia.
 
Dagens akrobat: Bebisen i magen.
 
Dagens konstaterande: Jag ska sova nu.
 
 
Hej.

Min kropp är sliten idag. Det gör ont i den.
 
Hejdå.