Sådärja, 24+0 idag - dvs vecka 25. Vi tar oss framåt, minst sagt. Tycker tiden hittills har gått fort! Gissar att de sista veckorna kommer sega fram däremot, men det är då det. Nu rusar det framåt med den här graviditeten iallafall.
 
Vi firar det här med foglossning framtill as usual, kryddar med lite öm rygg, huvudvärk och sömnbrist. Skrapade ihop 4,5h natten till idag, gick och lade mig igen ett par timmar under förmiddagen och har sedan inte vilat tillräckligt mycket. Får skylla mig själv helt enkelt. Inatt hoppas jag på bättre sömnlycka! Framförallt att kunna somna tidigare än halv två, kändes drygt att inte kunna somna förrän då. Puckokropp.
 
Har lyckats beställa tårtor till bröllopet också. Kändes som om det var dags för det nu när det inte är så långt kvar, är ju bara 2.5 vecka (17 dagar) kvar. Imorgon ska jag ringa cateringfirman tänkte jag och meddela exakt gästantal så att de vet hur mycket mat de ska göra. Brabra.
 
Nä om man skulle ta och leta upp en alvedon kanske. Jo, så får det bli.
Klart jag skulle vakna dålig, dålig tajming men inget att göra åt. Tycker dock synd om den som täcker upp för mig, hon jobbar redan dygnspass tisdag-onsdag (varje vecka) men då ingen annan kunde rycka in istället för mig så blev det hon som får jobba ännu fler timmar. Stackaren. :(
 
Jag har försökt vila så gott det går, uppe ur sängen för dagen vid halv tolv. Musikern (kantorn?) som ska spela på bröllopet skickade sms imorse om just det och hon undrade över vad vi vill ha för musik på bröllopet. Plötsligt blev jag tvungen att tänka till ordentligt, det är bara 18 dagar kvar och det vore ju bra om hon i god tid får veta vad som ska spelas så att säga. Psalmer och annat trams. Ska ringa henne snart och prata lite, få se om vi ska träffas också - om det behövs.
 
Meh.. En stund sedan frös jag och nu svettas jag. Dags att skala av sig ett lager kläder alltså.
 
Bebisen är inte alls inaktiv idag pga gårdagens aktiva dag. Fel gissat av mig, h*n har gjort kullerbyttor och bökat runt som jag vet inte vad under morgonen. Vila är för fegisar tydligen, lugnt just nu i och för sig. Lugnet för stormen antar jag.. ;)
 
Nu - ringa det där samtalet.
Man kanske skulle kunna säga att jag visst halkat efter en aning med uppdateringar här. Det har varit jobb, flängande än hit och dit, hästskötsel och lite socialt liv på ett hörn också. Nu väntar jag på att sambon ska komma hem så att vi kan åka en sväng till kyrkan och reka dels själva kyrkan men även lokalen vi ska vara i efter vigseln. Den ja, den är om 19 (!) dagar. Jag ska bli fru. Jösses.. 
 
Ligger lite på minus på sömnkontot och idag skulle jag vara i stallet 06.30, senast alltså. Hade fyra larm olika tider för att inte försova mig, så har jag det varje morgon för att vara säker på att komma upp. Sista larmet gick igång 06.15 - jag vaknade förstås och skulle kliva upp. Kroppen tyckte annorlunda och attacksomnade. Vaknade 06.34 med ett ryck och 06.38 gick jag ut genom dörren hemma, 06.40 satt jag i bilen. Sprang till bilen från porten. Inte ett smart drag egentligen, men min regnjacka låg i bilen och det spöregnade.
 
Har nämligen ont i mittfogen sen lördag förra veckan. Fortfarande tacksam över att det "bara" är den som gör ont och inte alla fogar, det kommer väl det också senare men nu är jag glad över att det inte är så (än). Pepparpeppar liksom. Det gör som mest ont om jag går mycket (nähääää, verkligen?!), lyfter något tungt, anstränger mig, klär på mig (lyfter ett ben i taget när jag ska ta på/av byxor eller skor) och så vidare. Idag har jag gått en del eftersom jag lett ut hästar till hagar under morgonen. Nu blir det dock inte så mycket ansträngande saker resten av dagen, även om jag har en hel drös med saker att göra. Ska som sagt till kyrkan med sambon en sväng, sen till floristen, sen hem och luncha, sen åka med bilen sex mil för att där dels dumpa bilen hos päronen och dels göra en provsminkning och provuppsättning av håret inför bröllopet. SEN kan jag vila, när jag kommer hem alltså. Kan dock dega lite hos päronen också, ska äta mat där sen och sedan åka tåg hem. Bilen får vara där några dagar då den ska besiktas där på torsdag. Får snylta på sambons bil nu under veckan, han åker ändå mest buss och till stallet tar jag mig inte utan bil!
 
Har en däckad katt i knät.. Gillar det här konceptet med att matte är ledig och dessutom hemma. ;)
 
Bebisen och magen då? Jotack, magen växer och frodas - vilket man får anta att bebisen också gör då. ;)
Den lever om och buffas, en stund sedan vet jag inte vad h*n höll på med. Kullerbyttor kanske? Magen guppade och rörde sig på flera ställen efter varandra och det sparkades än här och än där. Bra att det är fart i barnet, lite morgongympa mår man bra av. Hehe..
 
Nåja. Nu har jag iallafall uppdaterat lite, funderar på att inta liggläge den lilla stund som är kvar tills sambon kommer hem. Han vill säkert ändå äta en macka eller något när han kommer, eftersom han inte ätit frukost innan han drog iväg imorse. Det gör han aldrig, dricker bara en stooor kopp kaffe med mycket mjölk och socker i och så äter han något när han kommer hem istället. Han jobbar 8-10 nämligen.
 
Mot sängen!
 
 
Det är inget jag tar för givet, det här med att jag är gravid alltså. Jag är lyckligt lottad som dels KAN bli gravid (som bonus gick det snabbt att bli det också) och dels för att jag hittills haft en bra graviditet. Inga större problem så att säga. Klarade mig mycket lindrigt undan illamående, har känt av foglossning ett par gånger och det efter någon form av ansträngning jag inte brukar pyssla med alltför ofta (springa uppför trappor när jag var stressad ledde till känningar en gång tex) och det som egentligen stört mig mest är perioder med envis huvudvärk och att jag än lättare än vanligt får yrsel. Helt enkelt haft det bra hittills. Inga konstiga blödningar, ingen skum smärta eller någon form av oro alls. Bebis sparkar och lever om, känns att h*n växer och blir starkare.

En annan oktobermamma som hängt i samma trådar som jag på ett forum var nyligen på en kontroll hos BM, den där vanliga 25 veckorskollen. Allt var bra, hjärtljud och hennes värden osv. Hon och sambon fixade i bebisrummet och ställde iordning där så att det ser fint ut. De var lyckliga och längtade efter att bli föräldrar. Det blev de också, alldeles för tidigt. Senare samma dag eller dagen efter hade hon fått en blödning och kraftig smärta, de åkte in och förlossningen gick inte att stoppa. Lillkillen föddes i v24+5, var 34 cm lång och vägde 796g. Hon höll honom i handen när läkarna kämpade för hans liv men han orkade inte överleva utan dog. Chocken och sorgen när något sådant händer är inget jag ens kan föreställa mig, att behöva åka hem utan bebis i magen och utan bebis överhuvudtaget och behöva se hans iordningsställda rum dessutom..

När jag läste om det där så fick jag hjärtsnörp. Ännu en gång kände jag mig extra lycklig över att ha bebis i magen och att h*n verkar ha tänkt stanna kvar där ett tag till (lagom länge till får vi hoppas!). Jag njuter varje dag av att känna bebben röra sig därinne och h*n verkar trivas. Jag tar inte för givet att det kommer att vara problemfritt resten av graviditeten också, verkligen inte. När som helst kan något förändras och hända, det är inget man kan skydda sig och bebisen emot tyvärr. Men det är inget jag tänker på, jag väljer att fokusera på nuet - hur bra vi har det just nu! Oroa mig kommer jag att göra resten av livet sen, det tänker jag inte göra nu innan bebis är ute. Förutom för just.. eh.. själva förlossningen i sig då, den oroar jag mig inför men det är också det enda.

Vi hade tur som lyckades "få till en bebis".

Vi älskar bebben redan, även om vi bara sett en svartvit platt version av bebisen på en skärm.
H*n är mer än välkommen till oss när det är dags att komma ut och göra oss till en liten familj!
Vecka 23 idag alltså. Det går sannerligen fort framåt det här. Snart är det plötsligt oktober och vi har blivit föräldrar efter att jag mirakulöst överlevt det där som gör svinont att gå igenom men som måste betas av för att bebis ska kunna komma ut från den trygga varma livmodern. Så, inte tänka mer på den detaljen nu. LALALALABINGO!

Ligger lite på minus gällande sömn, imorse skulle jag dessutom vara i stallet senast halv sju. En vanlig onsdag är det sovmorgon, men nu var det stallpass som gällde. Hungriga hästar som ville ha mat och gå ut i sina hagar för att moffa gräs. Gladast idag var nog min häst och hennes två hagkompisar, de släpptes ut på det stora sommarbetet några timmar idag (för första gången för i år) för att vänja in sig med den mängden gräs (sen tillbaka till annan hage med mindre gräs i resten av dagen, samma procedur imorgon). Lycka! :)

Bebis ja, aktiv liten krabat det där. Det körs morgongympa, eftermiddagsgympa, kvällsgympa och lite extra pass utöver det. Det bökas och buffas därinne och jag roas av hur det ser ut utanpå när h*n håller på därinne. Gullebebis. :)

Nu ska jag duscha, sen prova ett av de tre nagellacken jag köpte igår. På naglarna alltså, något annat vore konstigt. ;)

Natten går inte till historien som den bästa, verkligen inte. Somnade framåt två och sen blev det uppvaknanden av den ena och den andra anledningen, utan anledning också för den delen. Jag har tur dock (tycker jag) som än så länge i denna graviditet inte behövt kliva upp på natten för att kissa trots att det sista jag gör innan jag lägger mig i sängen på kvällen är att dricka 1-1,5 glas vatten. Vaknar jag däremot runt sex på morgonen eller senare (oavsett om det är sovmorgon eller inte) så kliver jag upp för att kissa. Intressant att veta förstår jag. ;)

Hur som helst så var det inte något gott humör jag var på när jag väl klev upp, monsterhuvudvärk pga sömnproblemen men oändligt tacksam över att det är måndag idag vilket innebär att jag är ledig från jobbet. Huvudvärken har gett med sig och jag känner mig inte trött just nu, mest seg.

Dagen blev bättre när jag tog mig till stallet för att ta mig an de vanliga stallsysslorna och för att hästen skulle skos halv tolv. Efter att hovslagaren åkt så gav vi (jag och hästen) oss ut på en tur i skogen. Blev en stig vi inte varit i närheten av sen i höstas, pigg och glad häst hade jag med mig idag! Iofs nästan alltid pigg i skogen, men idag sådär extra pigg och alert. Vilket visade sig vara en himla tur, för några hundra meter från stallet började det regna. Det ökade i styrka ju närmare stallet vi kom och när jag väl fått ut hästen i hagen så spöregnade det. Efter två minuter inne i stallet så blev det ett skyfall av det hela. Spöregn räcker inte som beskrivning, himlen öppnade sig totalt och det blev kraftiga forsar med vatten ute på stallplanen. Hej och hå, bara att vänta i stallet på att det skulle gå över så att jag kunde gå över stallplanen till en annan byggnad för att hämta foder. Efter regnet kom solen fram och fåglarna kvittrade åter igen för fulla muggar ute. :)

Annars då? Jotack, förra veckans ihållande elaka huvudvärk gav med sig häromdagen och bortsett från sömnbristrelaterad huvudvärk idag så är det bra. Bebis är aktiv nu och då under dagen/kvällen och sambon kan allt oftare känna bebisen sparka han också. Haft lite oflyt med det där vissa dagar nämligen, att bebis varit aktiv och sen när han väl lägger handen på magen så har bebis bestämt sig för att det är nog med gymnastik och varit stilla istället. Nu kan vi ibland ha familjemys på kvällen innan sovdags, familjemys i form av sambons hand på magen och bebis buffandes därinne så att sambon skiner upp som en sol vid varje buff.. :)

På onsdag går vi in i vecka 23. 23! Herregud. Tiden rusar fram!
Om jag just nu sitter tillbakalutad i min stol med fötterna (och eh.. vaderna) uppe på skrivbordet och med tangentbordet i knät för att skriva? Jepp. Insåg nämligen att det inte var så skönt att sitta som vanligt, speciellt inte efter att ha ätit en sen lunch. Me is very mätt så att säga.

Givetvis utnyttjar ena katten detta till fullo och hoppade just upp i mitt knä och tokgosar just nu med mitt ansikte. Försvårar skrivandet en aning. Nuså, nu lade hon sig ner istället hur nöjd som helst. Andra katten sitter i fönstret och tittar ut. Skulle gärna öppna balkongdörren, det är bara det att det låter så jäkla mycket från bygget utanför att det inte lockar att öppna dörren just nu. :(

Om knappa 2,5h kliver jag på mitt dygnspass på jobbet. Insåg en stund sedan att det känns som en evighet sedan jag jobbade, har ju inte jobbat sen i fredags! Ledig helg (fre-mån) och så var jag sjuk i tisdags och igår var jag ledig. Hm. Det ska nog gå bra. Trivs med mitt jobb och det passar mig bra. Är så glad över att jag äntligen tog steget att säga upp mig från mitt förra jobb efter lite mer än tre år och hamnade efter en månad på det här jobbet istället. Lovely! Fortfarande personlig assistent, men det här passar mig bättre helt enkelt. :)

Hela den här veckan har jag dragits med en huvudvärk som inte är av denna värld. Sjukt onödigt. I måndags hade jag feber dessutom men det gick över till tisdagen som tur var, däremot sov jag skitdåligt på natten och vaknade med än mer huvudvärk. Toppen! Not. Idag har jag haft extra mycket yrsel dessutom. Wohoo! Järnbrist är det nog inte åtminstone, för det äter jag. Svinäckliga kapslar. Eftersmaken är vidrig tycker jag. Uuuuäääh. Men klart jag äter det ändå, för min och bebis skull.

Nä om jag skulle ta och duscha kanske så att jag har det gjort..
Dagens söta: Mina katter.

Dagens bästa: Min häst.

Dagens buffare:
Bebisen.

Dagens huvudvärk:
Modell monster from hell - i mitt huvud.

Dagens stela: Min nacke.

Dagens låt:
Megadeth – A Tout Le Monde - 2004 Digital Remaster

Dagens fina: Vädret.

Dagens deprimerade: Jag.

Dagens "Yes!": Bekräftelse från tredje och därmed sista brodern om närvaro på mitt och sambons bröllop.

Dagens insikt:
Det är 39 dagar kvar till nämnda bröllop.

Dagens dubbelhaka
: Den finns på mig idag.

Dagens kli: I örat och det ska jag åtgärda nu.


Den växer, den dära magen.
Igår: MYCKET aktiv bebis i magen, herregud vad det sparkades och bökades runt därinne.

Idag: Lugnt. Stackaren måste nog vila efter gårdagens aktiviteter. ;)

Apropå vila så är det väl bara det jag känner för idag när det är ruskväder ute. Dock städar tyvärr inte lägenheten sig själv (himla konstigt det där..) och jag har en häst att ta hand om dessutom. För det sistnämnda är det bara att dra på sig regnställ och göra det bästa av situationen! Gällande städningen.. Lika bra att få det gjort idag så slipper jag ta tag i det imorgon och kan ägna söndagen åt att njuta av att vara ledig. :)

Inatt hade jag bra sjuka drömmar, ingen idé att ens försöka återberätta dem men ibland undrar jag verkligen hur hjärnan får ihop de drömmar man har. Galet är vad det är. I en dröm visade Madde upp en av sina garderober, den var till hälften urrensad till fördel för kommande bebis - det roliga var att ALLA kläder/plagg som fanns kvar därinne var turkosa i olika nyanser. Enbart turkost i hela den garderoben. Haha

Andra juni alltså, sommar nu med andra ord. Vi får väl se när vädret går mot det varmare hållet igen, okej att jag gillar svalka men det behöver inte gå till överdrift. Bara att klä sig varmt helt enkelt. :)

Det är väl sisådär 42 dagar kvar till bröllopet. Det mesta är fixat (menellerhur..), men det är en del småsaker som behöver ordnas. Köpa servetter, engångsglas till välkomstdrinken, prata med prästen, bestämma och beställa bukett, köpa pärlor/något till håruppsättningen, sladda in på typ Glitter och köpa halsband (jepp, spenderarbyxorna på - not!) och lite annat smått och gott. De stora sakerna är fixade, som tur är.

Idag ska jag hämta ut ett klädpaket som kom med Schenker till utlämningsstället ett par dagar sedan. Minns inte riktigt vad det är för plagg där i, men det är väl några bodysar och byxor och annat smått och gott. Vunnet på tradera, förstås. När jag hämtat ut det så har jag fått hem allt jag vunnit. Nice!

Nu ska jag äta något, sedan åka till stallet.