Fem i elva är klockan och jag är trött. Gick av mitt arbetspass klockan nio imorse, klev upp ur sängen kvart över sju efter att ha dragit ut på just det i tio minuter. Hann ändå med det jag skulle innan halv åtta då jag skulle göra en arbetsinsats. Åkte en sväng till stallet för att skriva upp mig på pass och ta av min häst täcket. Upptäckte då att det var MASSVIS med stora knott som girigt sög blod från min ögonsten. Äcklliga äckliga knott! Hon var irriterad på dem och viftade med svansen så gott det gick för att få bort dem. Jag smetade på lite hästsalva men det kom bara fler och fler, det var bara att gå in i stallet och hämta flugspray. Det gjorde susen! De surrade omkring henne sen men landade inte på henne, hon verkade rätt nöjd över det kan man säga. Förstår henne.. Blä vad de är äckliga de där knotten! :(

Åkte hem för att äta frukost och det har jag gjort. Klappat på alla som saknat mig (dvs sambo och katterna). Överväger att lägga mig i sängen och titta på tv en stund innan jag åker till stallet igen sen efter lunch. Runt två eller något, sambon drar på kurs vid ett och kommer inte hem förrän ikväll igen. Dykarkurs.

Igår gick vi in i vecka 18 och det är sjukt vad tiden går fort! 11 dagar kvar till UL. Ojoj!

Strålande fint väder ute idag. Det ska jag utnyttja till ridtur i skogen på hästen sen. :)
Idag kom lönen. JIPPIIII!

Idag betalade jag mina räkningar. BUHUUU!

Jag vet, det ingår i konceptet "vara vuxen". Är bara det att jag inte jobbade sädär extremt många timmar förra månaden så lönen var inte speciellt hög den här månaden. Räkningarna däremot, de var många. Fick bland annat en påminnelse från landstinget för två räkningar som tydligen skulle betalas i oktober och november. NU kom påminnelsen för dem. Eh? De är inte direkt snabba där om man säger så... Tror ena är ett uteblivet besök, den andra vet jag ärligt talat inte. Jaja, saksamma. Alla räkningar är betalda förutom de som dras på autogiro (gillar inte riktigt autogiro..) inom ett par dagar. Nåja, gäller att planera kommande månad noga när det gäller utgifter så att det funkar ändå. Svårare än så är det faktiskt inte. Köpa saker man inte har råd med? Nej tack. Visst är det tufft att ha lite pengar att röra sig med (typ inga alls) men faktum är att det inte blir bättre av gnäll. Ingen mår bättre av det och summan på kontot växer inte bara för att jag gnäller. Gör det bästa av situationen istället för att bara se det negativa i det hela. Positivt tänkande is the shit! (Säger hon som är sjukt pessimistisk, men ändå)

Om ett tag ska jag åka till stallet, lär dock åka förbi Granngården först och inhandla mat och mineraler till min häst. Kattsand också för den delen, brukar köpa det där. Jag har 60kr i bonuscheckar att använda mig av dessutom. Very good. :)

Vägde mig idag, gör det när jag kommer ihåg bara för att se hur viktuppgången är under graviditeten. Man kan väl säga som så att den minst sagt står still. Eller ska man vara petig så vägde jag hela 100g mer nu än för två veckor sedan. ;)

I eftermiddag (17.00) ska jag iväg och jobba, slutar imorgonbitti. Igår jobbade jag också, det var en mindre trevlig upplevelse. Satt mest i soffan under en filt och mådde dåligt. Tyvärr kunde ingen byta av mig så det var bara att bita ihop och göra så lite som  möjligt utöver det jag självklart måste göra (dvs hjälpa min brukare när hon behöver hjälp!). Det gick bra. När jag kom hem så parkerade jag mig i sängen i tre timmar, klev upp för att hämta något att äta vid något tillfälle men i övrigt sängläge. Ingen rolig dag det där inte. Tisdag är generellt ingen bra dag, men igår var den extra dålig. Så är det ibland. Desto bättre dag idag! :)

Nu fick jag en goskatt i knät. Hon uppskattar verkligen när matte är hemma dagtid. Gosgosgosgosgos!

15 dagar kvar till UL. Oh my!
Idag är det måndag, det innebär att jag är ledig från jobbet. Jag kan ta sovmorgon och oftast slappa en hel del både före och efter stallet. Stallet brukar vara en av få saker jag tar mig an måndagar. Återhämtningsdag helt enkelt.

Vaknade vid fem, då var ena katten uttråkad dessutom så det tog lite tid att somna om. Hon höll mig nämligen medvetet vaken ett tag innan hon gav upp och lade sig för att sova (igen) också. Sambons alarm tjöt kvart i sju. Lite vakentid igen innan jag lyckades somna om efter att han åkt till jobbet. Sedan blev det några uppvak till innan jag kvart över nio bestämde mig för att det var färdigsovet för idag, jag låg dock kvar till kvart över tio. Bara för att det var så skönt att ligga och dra sig, som bonus kom ena katten och lade sig på min mage för att gosa två gånger. Mysmorgon! När jag väl var uppe så betedde sig ena (den som var uttråkad vid fem..) katten som ett trotsigt barn, gjorde flera olika saker som hon vet att hon inte får göra och hon upprepade dem dessutom. Väl medveten om vad hon pysslade med. Får se det som övning inför framtiden....;)

I stallet tog jag ut mig lite mer än vad jag borde. Dagens mysigaste hästrelaterade syssla var att skritta ut barbacka i skogen på min häst och bara njuta. Solen sken just då och det var skönt att komma iväg. Hon hade givetvis rullat sig ordentligt idag så det var lersanering på schemat innan den sköna ridturen dock. Blä. Bara att gilla läget dock! Hoppas verkligen hagarna torkar upp ordentligt snart så leran inte fastnar så bra i pälsen..

I helgen var jag som sagt hos en vän i Falun. Det var trevligt! Åt tacos, tittade på film, slappade och pratade. Precis som det ska vara. Tiden gick fort, som alltid när man har det trevligt. Hon blev glad över sina julklappar och det blev jag också över mina! Boxertrosor och sporttop (sport-top?) av skönt material, "one size fits all". Vilket var himla tur att hon köpt (trots allt inköpt långt innan jag blev gravid och sådär..), speciellt överdelen är sjukt skön. Vilket är en stor bonus nu när brösten vuxit en hel del. :)

Nu är det 17 dagar kvar till Ultraljudet. 2,5 vecka. Jösses!

Klockan är tio över nio, jag har duschat och är trött i kroppen. Jag ska borsta tänderna och krypa i säng för att titta på tv tills jag somnar. Jag behöver all energi som finns till jobbdag imorgon (som vanligt niotimmarspass på tisdagar) och min kropp skriker efter vila. Magen är svullen och jag ser allmänt gravid ut. Grattis till mig liksom, det är ju precis vad jag är. Gravid alltså. Old news.

7:e maj har jag bokat in hårklippning. Håret är sjukt slitet, inte klippt/toppat det sen i oktober. Topparna är.. en katastrof minst sagt. Minst sagt dags att klippa sig helt enkelt. Fick ju ett presentkort i födelsedagspresent, as usual. :)

Nu ska jag gå och sova en smula.
Men alltså va? Vecka 17 (sjutton!) redan? Hur gick det till? Ja jag förstår förstås hur det gick till, veckorna går framåt precis som vanligt men tiden går så fort! Om 19 dagar är det UL. Det är mindre än tre veckor kvar. Tycker inte alls att det var så länge sedan det var 59 dagar kvar. POFF SWOSCH passerar dagarna. Håhåjaja.

I torsdags var jag till en vän för att umgås, leka med busdottern som är mitt största fan och för att hämta en påse med mammakläder. Guld värt, allt alltså! Jag är glad över att ha så braiga vänner som jag faktiskt har. Jag är också glad över att nu har mer än två par byxor att använda. Lite trist med ett par jeans och ett par mjukisbyxor liksom, men nu så! Fler plagg att ha. Wohooo!

Så fint. Ena katten har lagt sig på sambons skrivbordsstols huvudstöd med blicken riktad mot mig och blänger på mig med skeptisk (?) uppsyn. Jaha? Puss på dig också katt. Hon låg i mitt knä och tokgosade nyss, tills det inte dög längre och nu kör hon stirrleken istället. ;)

Nu måste jag åka till stallet. Jag ska med ett tåg om 2h 20 min och jag hatar att stressa!


Idag drömmer jag om en ny säng. Det får nog bli det innan bebis anländer. En vettig säng som inte har fjädrar/resår/whatever som ballar ur och blir dåliga. Mmm.. så får det allt bli. Större också för den delen, även om det innebär liiite mindre golvyta att röra sig på men hur mycket går vi omkring egentligen? Just det. Not much. Ska bara lägga fram mina planer för sambon också, gissar dock att han är med på dem och inte alltför anti. Win-win!

För tredje gången idag ligger min ena katt i mitt knä och tokgosar just nu. Bryr sig inte om att armen hon vilar frambenen och huvudet på "hoppar" när jag skriver på tangentbordet. Hon spinner och spretar med tassen i luften. Den här katten trampar inte med framtassarna vid gos eller sådär, hon spretar med tassarna i luften istället. Spänner ut tassen så alla "tår" står åt alla håll.. knyter ihop tassen. Upprepa x 50 ungefär. ;)

Hade tänkt väga mig imorse när jag klev upp. Glömde bort det när jag väl klivit upp och börjat göra frukost. Väga sig efter frukost är missvisande eftersom jag alltid väger mig före. Äh, en annan dag. Inte viktigt. Väger mig ungefär en gång i veckan och skriver in i en graviditetskalenderapp jag har i telefonen. Mest för att se hur jag ökar i vikt. Det går vääääldigt långsamt än så länge. Nu väger jag väl ungefär det jag vägde i höstas innan jag började må dåligt av olika anledningar och tappade aptiten och gick ner flera kilo som jag inte fick tillbaka förrän jag blev gravid. Nåja, lär lägga på mig en del framöver misstänker jag. ;)

I eftermiddag börjar jag jobba klockan fem och jobbar till imorgonbitti klockan åtta. Innan dess ska jag till stallet och även svänga förbi affären och köpa kattsand och mellanmål/kvällsfika att ha på jobbet ikväll. Utöver det tänker jag inte göra något, även om jag verkligen verkligen borde dammsuga då det inte blev av i söndags...

Äh. Imorgon kanske.
Idag fyller jag 28 år.

Idag firar jag och sambon 3 år som par. Jag önskade mig honom i födelsedagspresent och så blev det, han kom med flyget från Ungern på kvällen och det var nervösa minuter på Arlanda innan han äntligen kom ut till oss väntande människor utanför. 3 år och counting så att säga.

Idag ska vi ut och äta kinamat. Jag ska med en buss om 25 min så jag lär väl byta ut mjukisbrallorna mot något finare. Kanske slå på stort och smeta på lite mascara och ögonskugga också? Jodu!
Dagens bästa: Kom hem hungrig från jobbet och tänkte på frukost. Öppnade kylen och vad skådar mitt öga? En cheeseburgare från McD insvept i sitt papper lagd i en matlåda. Om jag kände ren och skär lycka när jag såg den? OH JA! Om jag värmde den i micron och moffade i mig? OH JA!

Dagens lyckokänslor
: Kom när jag red min glada, busiga och lyckliga häst i skogen.

Dagens blä: Att ena katten ibland tycker att det här med att täcka över "presenter" i kattlådan är onödigt. Blä.

Dagens sötnosar: Mina katter, busiga och gosiga som få. Pratglada också för den delen!

Dagens mamma:
Min mamma! Som tålmodigt svarar på dumma frågor i stil med "hur gör man gott potatismos?".

Dagens tröttmössa
: Jag.

Dagens stela nacke:
Sambons.
Senaste veckan har det varit lite ont om tid till sådant här som bloggande. I vanliga fall jobbar jag dagpass två dagar i veckan, den här veckan blev det fyra pass (tis-fre 8-17) och när jag väl kommer hem så mellanlandar jag bara för att sedan åka till stallet. Beroende på om jag rider eller inte så tar det allt mellan en timme och tre timmar där liksom.. Blir inte mycket kvar av dagen då inte. När jag kommer hem så är det laga middag, äta, duscha och sova som gäller. Slösurfar medan jag äter vid datorn. Blogga? Not so much..

Dessutom jobbade jag kväll/natt lördag till söndag också. Puh. Nästa vecka är det bara tre jobbdagar. Dagpass tisdag och fredag, kväll/natt onsdag till torsdag. Lite återhämtning hinns nog därmed med. :)

NU däremot tänkte jag att jag skulle skriva lite. Inte för att det hänt så värst mycket. Trillade in i vecka 16 igår. Det går undan det här! Bara 25 dagar kvar till ultraljudet. Spännande! :)

Nästa helg är jag ledig, då på lördagen tar jag och slänger på mig en ryggsäck, sätter mig på ett tåg och åker till Falun för att träffa en vän jag inte träffat på länge. Om jag säger såhär: Med mig kommer jag att ha två julklappar till henne, vi ska alltså byta julklappar. Bara fyra månader senare än det är tänkt. ;)

Svullen är jag kan man minst sagt säga. Speciellt nu när jag är proppmätt efter middagen jag nyss åt. Bättre sent än aldrig eller något sådant. Magen börjar sakteliga växa lite men fortfarande är den väääldigt liten om mornarna innan det säger POFF och den svullnar upp. Min sambo längtar verkligen efter att jag ska få en tydligare gravidmage, se att det händer något liksom. Jag sa att det nog kommer vara gravidmage så det räcker och blir över senare så.. no panic. ;)

Idag hade jag tänkt åka till stallet klockan ett. Jag lade mig under täcket i sängen istället och sa att bebis sagt åt mig att sova en stund först. Brukar inte sova middag men jag var sjukt trött. Ställde klockan på två. Man kan väl säga som så att jag visserligen vaknade vid två, men enbart för att ställa om klockan igen. Halv fyra klev jag upp. 2,5h sovande/slumrande var vad jag behövde. Ska dock ändå lägga mig tidigt ikväll. Matt i kroppen. Vaknade fem imorse (på jobbet då ja) och var heeeeeelt genomsvettig. Bort med t-shirt och bort med trosor, upp och kissa och så ta på mig en extratopp jag lyckligtvis hade med mig och dessutom ett extra par trosor.. Sedan bädda ner sig och somna om igen. Hatar nattliga svettningar, dras med sådant ibland sedan flera år tillbaka. Nu var det ett tag sedan det var sådär illa som inatt, drygt dock.

Nä nu.. får det allt räcka.
Dagens äsch då: Bananmuffinsen blev gräddade en minut för lite, lite för "degiga" i mitten för min smak tyvärr.

Dagens gris: Min häst som är dammig och grå i pälsen. Hon är egentligen mörkbrun. '

Dagens slappa
: Min sambo.

Dagens ointressanta
: Jag. It's one of those days.

Dagens vän: Såklart Fru Svensson som var ena halvan av dagens finbesök i stallet.

Dagens gosigaste: Katterna, gosigare än gosigast idag.

Dagens "fan också": Sugen på cheeseburgare från McD, men McD ligger för långt bort för att det ska kännas okej att åka och inhandla det. Speciellt då det är annan middag inplanerad idag.

Imorse när jag vaknade så var jag sjukt hungrig. Sådär så att det gjorde ont i magen av hunger. Klev upp efter en stund (då hade ontet gett med sig, dock inte hungern) för att kissa och för att äta frukost. Blev dock till att kissa, klä på mig och så ställde jag mig och bakade muffins. SEN fixade jag mackor att äta medan de gräddades i ugnen. Logiken i det liksom.. Men jag överlevde ju trots att jag var så hungrig. ;)

Muffinsbaket var till stor del inför finbesök i stallet. En vän och hennes fyråriga dotter skulle komma till stallet för att dottern skulle få rida och hjälpa till med min häst. Om det var en nöjd liten tjej som åkte hem sen? Det kan man nog lugnt säga. Sken som en sol när hon red på min stooora (jamen för henne är hon stor..) snälla häst trots snålblåsten som kortade ner ridturen en aning. Flitigt borstade hon hästen innan ridturen och sedan efteråt ledde hon själv tillbaka hästen till stallet och så ut i hagen. Totto gick lugnt och snällt i snigelfart efter busfröken, sen piggnade hon till när jag tog över för att släppa in henne i hagen. Hästen är van med barn och vet mycket väl att de är små och ömtåliga så hon är väldigt försiktig och framförallt tålmodig i deras närhet. Underbara häst och för all del underbara unge! :)

Fiffigt med liten hjälpreda som både sopade, lade mat i påsar och hinkar och bar saker före och efter ridtur. De ska läras upp i tid de där små.... ;)

Annars då? Det knallar på. Tredje och sista lediga dagen idag innan det är dags för jobb igen. Det är fyra jobbpass som väntar denna vecka. Dagtid tisdag och fredag och så kväll/natt både onsdag och lördag. Flyter på bra det där! Jobbandet alltså. Jobbar som personlig assistent på ett väldans bra ställe (hos en brukare) och trivs jättebra. Precis som det ska vara helt enkelt. Att faktiskt tycka om att vara på jobbet istället för att ha ångest. Awesome!

En månad och en dag kvar till ultraljud. Om en vecka fyller jag år och dessutom firar jag och sambon tre år som par då. Dubbelt firande just 16:e april varje år med andra ord. Vi ska ut och äta kinamat då, det har jag önskat mig och bestämt. Omnomnom! Friterad banan med glass till efterrätt ser jag framemot extra mycket kan jag säga. Alldeles för länge sedan sist nu!

Det här får räcka för nu. Jag ska ge katterna mat och sedan inta slapparläge på sängen en stund innan jag tar tag i middagslagning. Fisk och potatis! Måste ju fixa matlåda till imorgon också.. gånger två. Till både mig och sambon alltså.

Grannen spikar i väggen inne hos sig. Det låter dock som om grannen ifråga är inne i min lägenhet och bankar i väggen. Kul.





Om 32 dagar ska vi på ultraljud. Hej och hå. Tyckte det var alldeles nyss det var 59 dagar kvar? Swooooosch säger tiden och jag gör mitt bästa för att hänga med.

Idag har det varit en relativt aktiv dag. Började tidigt (06.20) i stallet och där var jag i 4,5h innan jag åkte hem för att återhämta mig lite innan det var dags för en eftermiddag med tvättstugespring. Inte nog med att jag nu har rena kläder, jag har även två nytvättade kuddar! Det var allt på tiden att de fick sig en omgång i tvättmaskinen och torktumlaren. De doftar fräscht och det känns så mycket bättre att sova när jag vet att kuddarna är nytvättade. :)

Den här påsken har jag inte ätit så värst mycket godis. I stort sett bara på jobbet ärligt talat, för där fanns (finns?) ett stoooort påskägg med godis. Jag gillar inte traditionellt påskgodis. Chokladägg och annat snusk låter jag bli. Jag har å andra sidan tryckt i mig ostbågar idag så det jämnar väl ut sig antar jag. Ägg då? Hm.. Räknas det att jag använde fyra ägg idag när jag stekte potatis till mig och sambon till middag? I övrigt dåligt med ägg. Påskägg ska vi inte ens tala om, det har jag varken fått eller gett. Känns helt okej ändå. ;)

Dök just upp en låt på Spotify som i minnet för mig tillbaka till tiden då jag bodde hemma. Det var då jag hörde låten för första gången. Vilken låt? A little respect - Erasure. Året jag hörde den (kanske hört den innan, men då utan att lägga märke till den) var 1999. Låten i sig är väl sisådär 10 år äldre än så dock. Fortfarande tycker jag att den funkar att lyssna på, gillar den. Då och då åtminstone. Är lite humörstyrd när det gäller musik. Som de flesta andra antar jag. Vissa dagar vill jag enbart lyssna på Rammstein, andra dagar kan jag lyssna på smöriga ballader eller annat trams. De flesta dagar lyssnar jag inte på musik alls mer än i radion i bilen på väg någonstans...

Jag tänkte bjuda på en dagsfärsk bild. Jepp, naket är det och det bjuder jag på. Bild på magen helt enkelt i vecka 14+1. Det tar sig kan man säga, det här med magväxandet alltså... :)



Tavlan i bakgrunden hänger inte snett, det är jag som inte kan fota rakt. Närbilden på mitt lår bjuder jag också på, varsågoda. ;)
Dagens aj: Mitt högra bröst började just göra tokont. Sluta!

Dagens wohoo: Majskolvar med smör!

Dagens "men åh nej
": Kalla händer.

Dagens hy: Hopplöst finnig, börjar bli tjatigt och trist att se ut såhär i ansiktet (framförallt pannan).

Dagens fina
: Min häst, alltid min häst. Vissa dagar mer än andra.

Dagens hjälte: Min sambo, som köper hem saker jag är sugen på.

Dagens pucko: Grannen ovanför som spelar dålig musik.
Tydligen har jag inte fått till ett enda inlägg den senaste veckan. Dåligt! Idag ramlar vi ju in i vecka femton, tiden rusar fram som jag vet inte vad. Om mer eller mindre 25 veckor är det dags att med skräckblandad förtjusning få ut den inneboende ur kroppen genom ett alldeles för litet hål. Än är det ett halvår kvar, men ändå! Idag har 35,4% av graviditetstiden passerat. 181 dagar to go liksom.

Idag har jag varit i stallet i 3,5h och hade noll energi kvar efter det till att rida. Var inte speciellt sugen just där och då när jag hade kunnat göra det - det började nämligen vräka ner snö. Solen sken dock också. Aprilväder deluxe kan man lugnt säga. Hade hand om tre hästar, därav tidåtgången. Blä vad kroppen var matt sen. Nu tänker jag sannerligen bara slöa och slappa resten av eftermiddagen och kvällen! Med gott samvete dessutom. :)

Under veckan har jag jobbat och varit i stallet, var också en sväng till päronen i torsdags för att byta till sommardäck på bilen och därefter hälsa på en vän som i sin tur just då var och hälsade på sina föräldrar som bor cirka två mil från mina. Kul att ses! Blir inte så ofta då hon bor i södra Sverige och sällan är häruppe på besök, själv har jag aldrig fått tummen ur att åka ner och hälsa på. Borde ta och göra det någongång, helst innan bebis kommer i sådana fall.. ;)

Idag har jag också valt att öppna den här bloggen. Den har varit låst fram till idag så att enbart några få kunnat läsa, nu är graviditeten outad till "alla", både i det verkliga livet och online så det känns okej att öppna upp den här nu. Inte för att det kommer leda till en läsarstorm utan dess like, men bekvämare att ha den öppen. Både för mig och dem som läser - de slipper lösenord och grejer. Win-win. :)

Sambon var och handlade idag, vi skrev en lista tillsammans igår. Jag bad honom att köpa frysta majskolvar. Jag älskar att koka frysta majskolvar och sen mumsa i mig med massor av smör på! Färska majskolvar däremot har jag aldrig varit förtjust i, inte majskolvar som man grillat heller. Frysta som kokas ska det vara. Han köpte tre påsar (dvs 6 majskolvar). Resonerade visst som så att om en påse är till honom så blir det bara en till mig och det skulle kunna sluta illa (frustration hos den gravida majskolvssugna personen), därför tog han det säkra för det osäkra och köpte två påsar till mig. Good thinking! ;)

Det här får duga som uppdatering just nu. Kommer nog en "Dagens" också direkt efter. Jo, så blir det.