Idag trillar vi in i vecka 14 (13+0). Tänka sig. 26 veckor kvar, om bebisen tänker anlända när den är beräknad dvs. Hur som helst så är det 6,5 månad kvar bara. Swosch så är sommaren plötsligt över och det börjar närma sig än mer. Scary shit det där.

Jag ska snart iväg och jobba. Om sisådär 20 minuter ska jag pallra mig ut till bilen. Med ryggsäck, matpåse (påse med diverse matvaror alltså) och en påse med sängkläder i högsta hugg. Jobbar till klockan nio imorgonbitti. Det ska nog gå bra, det brukar det göra iallafall. :)

Har varit i stallet två gånger idag. En gång för att pyssla med hästen och för att fixa den dagliga markservicen (mocka, fixa mat och sådant där) och så en gång för att lasta av hö. Slipper äntligen låna av andra!

Nä jag ska ta och passa på att umgås lite (en kvart.. haha) med sambon innan jag drar. Lär inte se honom förrän imorgon eftermiddag då han klockan nio imorgon ska iväg och hjälpa någon med lite hemmajobb.

Svullen är jag också. Brösten likaså. Finnig as usual och allmänt slö efter att ha varit sjuk under veckan. Blä.
Dagens kli: I örat!

Dagens oljud
: Sprängningen ute vid bygget här utanför 07.14. Varit två till sen efter det.

Dagens plan: Vila, posta en bok jag sålt, ta hand om min häst, vila, duscha (för allas trevnad).

Dagens hoppsan:
Spelat på Lotto. Få se hur det går. Troligtvis inte bra.

Dagens villverkligeninte: Ta hand om disken i köket (tömma diskmaskinen och fylla den igen).
När man är sjuk så har man väl "all tid i världen" till att skriva en massa nonsens i sin blogg. Kan man tycka alltså. Så är det i och för sig också, egentligen. Ändå har det inte blivit av, har inte haft lust (?) helt enkelt! Ve och fasa.

Hosta, ont i halsen, huvudvärk och lite annat mysigt har jag för tillfället. Otrevligt är det. Tycker jag alltså, min ena katt tycker däremot att det är fantastiskt att jag är hemma eftersom det innebär att hon kan komma och gosa med mig hur mycket som helst under heeeeela långa dagen. Ungefär så. Just nu har hon paus och vilar sig någonstans, troligtvis samlar hon energi inför nästa gosattack. Skulle inte förvåna mig ett dugg!

Hur står det till på bebisfronten då? Jotack, det är vecka 13 nu. Det går framåt det här tydligen. Jag ser ut som en överdrivet finnig tonåring (minus det unga utseendet i övrigt) i ansiktet fortfarande och undrar hur länge det ska vara såhär. Några veckor till? Några månader till? Resten av graviditeten? Hemska tanke. Det är inte roligt. Alls. Jaja, det ger väl med sig någongång. Hoppas jag..

Hjälp vad det kliar i ena örat just nu! Tops tops tops tops! NU!

Snart är det dags för lunch. Jag fick tummen ur igår till att göra hasselbackspotatis (muuums!) och köttfärsbiffar. Minns inte ens vilket år jag gjorde köttfärsbiffar sist. Det här med att stå och gegga ihop en köttfärssmet har aldrig varit speciellt lockande, för slutresultatet brukar se förjäkligt ut. Fattar inte hur andra får till snygga biffar (och för all del köttbullar). Mina ser ut som .. jadu, vet inte ens vad. Huvudsaken är väl i och för sig att de är goda. Det var de och jag förväntar mig att de är det idag också!

Jahanähä, ett livstecken åtminstone. Alltid något.
Dagens bästa: Calippon jag åt imorse, med fingervante på handen som höll i glassen.

Dagens sämsta
: Vädret före lunch. Snöfall på tvären är inte nice, vare sig i mars eller i december.

Dagens ballong
: Jag, alltid jag. Magen åtminstone, jag i övrigt är inte ballongig.

Dagens buse
: Ena katten som haft x antal lek-och busryck under dagen.

Dagens aj: Nypvärk i livmodern. Jaaaaja, den växer för att göra plats åt bebisen (typ bra) men AJ ändå!
På allmän begäran (haha, inte direkt) så uppdaterar jag en snabbis innan jag kastar mig i säng och attacksomnar så att jag orkar jobba nio timmar imorgon. Nu går det iofs sådär att attacksomna, men lite positivt tänkande skadar ju inte. Kan ju inte gärna gå sämre att somna åtminstone. ;)

Idag har jag varit på inskrivning. Min BM är en snäll och trevlig typ i övre medelåldern. Hon hade inte så mycket ny info att ge mig, då jag själv läst och tagit reda på så mycket redan. Jag fick mest ge information om mig själv, mitt liv och min familj. Förstås. Lämna urinprov och tre rör blod också. Det gick förövrigt sådär att pricka det smala provröret utan att pinka på mig själv på köpet imorse. Tur att det finns tvål och vatten och för all del handsprit att ta till efteråt! ;)

Fick förstås med mig en massa papper hem med diverse blandad information och tid för rutinultraljudet är bokat också. Det går av stapeln 10:e maj! En torsdag. Perfekt, för jag jobbar inte på torsdagar. Eller jo det gör jag, jag jobbar till klockan åtta på morgonen men SEN jobbar jag inte på resten av dagen. :D

I övrigt trallar det på. Släppte bebisbomben i ett sms till en av mina bröder idag. Han blev glad och grattade med x antal sms och spammade mig sen med sms med alla möjliga frågor. Frågor om vad jag är sugen på (och räknade upp lite egna gissningar, givetvis i separata egna sms så det pep till hela tiden. Hans gissningar var bland annat blomjord, gurka, ärtor, choklad mm. ;p) och lite annat. Han tyckte också att det lät supergammalt att bli kallad "morbror". Eh.. va? Han har varit FARBROR i 19 år redan. Det om något låter gammalt. Farbror liksom. Jag blev faster första gången när jag var nio år. Eller om man ska vara petnoga så var jag 8 år & knappt 11 mån gammal första gången och så 9,5 år när jag blev faster igen samma år. ;)

Jaja. Det blir bra det där.

Jag och mina meloner (i jämförelse med hur storleken är i vanliga fall när jag inte är på smällen) ska ta och hoppa i säng nu. Har jag tur så låter sambon bli att ta på dem sen så jag slipper säga "MEN AJJEEE!" pga att jag är öm i framförallt vänster bröst. Har jag inte tur så tar han på dem ändå och säger "jamen jag måste ju!". Vadå måste?! Måste man inte alls bara för att de växer. Han är rätt snäll mot dem dock.. Den som tar på dem mest är ändå jag, fascinerad över hur de kan växa så mycket på så kort tid. Schysst hylla incoming liksom. haha

Eh.. Moget. Sova var det ja.
Jag har inte tid att skriva i någon av mina bloggar för tillfället, typiskt nog. Om 19 minuter ska jag sitta på en buss på väg ner på stan för att äta middag med svärföräldrar, svägerska och sambo. Tidigare var vi alla (minus sambon) i Stockholm och kollade runt lite. Jag köpte inget annat än 150g te till min sambo, hans favoritsort. :)

Svullen som få, värst var det nog igår då mängden mat jag stoppade i mig var s t o r så att säga.

Svärföräldrarna och svägerskan åker hem till Ungern imorgon igen, de anlände i onsdagskväll. Första besöket ever i Sverige. Igår fick de träffa mina föräldrar, det gick bra trots att de inte kan kommunicera pga bristande språkkunskaper! Skönt att de fått träffas nu efter snart tre års förhållande, det här är ju tänkt att hålla resten av livet så det är bra att de träffats nu. ;)

Nu lär jag klä på mig min klänning/långa tröja/whatever och bege mig till bussen helt enkelt.

Imorgon trillar vi in på vecka 12 (11+0). Sjukt vad tiden går fort just nu känns det som.
Glöm det jag skrev om att jag inte skulle jobba igen förrän onsdag efter fredagens jobb. Jag jobbade i fredags (10.15-18.15) och sen blev det jobb även lördag (9-18) pga sjukfrånvaro. Egentligen ska jag jobba på onsdag, men då en annan är sjuk nu och inte kommer kunna jobba imorgon (17-08) så byter vi pass så att jag jobbar imorgon och hon jobbar på onsdag istället. Brabra! Speciellt då svärföräldrarna anländer på onsdag, kan ju vara trevligt om jag också kan haka på till Arlanda för att hämta upp dem och sådär. :)

Igår trillade vi in på vecka 11 i graviditeten. Imorgon är det inskrivning 08.15! Börjar kännas som om det är på riktigt det här nu. Även om jag inte riktigt fattat det till hundra procent än, men det börjar nötas in i hjärnan på mig att det är sant. Det växer någon därinne som kommer förändra både mitt och sambons liv. Till att vara föräldrar för resten av våra liv. HILFE! Det är lite "GAAAH!" över det hela men samtidigt är det ett naturligt steg att ta trots allt. Vi får göra det bästa av det när h*n väl är här.. :)

Idag har vi haft tvätt-och städdag. Mest tvättdag. Glömde boka in ny tvättid, ska göra det imorgon så att det blir en vettig tid om inte alltför lång tid. Våga vägra gigantiska tvättberg! Mest för att det blir så överfullt i garderoben där tvättkorgen står, blir bara jobbigare att ta hand om helt enkelt.

Nä om jag skulle ta och räta ut mig lite på sängen några minuter. Är proppmätt efter middagen (som vi åt runt klockan sex) och nyss åt vi fruktsallad. Min mage är sjukt svullen. Det är den å andra sidan varje dag så snart jag stoppat i mig dagens första tugga med något ätbart, men ändå. Vissa dagar tycker jag att magen överdriver en smula. Nåja - ser det som träning inför kommande "konstanta stormagande". ;)

Oj. Lär smörja in både ansikte och händer med kräm, kände just att det var vääääldigt torr hud på de där kroppsdelarna. Bör åtgärdas. Nu!
Jag vet, fem dagars uppehåll från bloggskrivande skulle nästan kunna tolkas som att bloggen är bortglömd. Det är bloggen i allra högsta grad inte. Däremot har jag haft en massa saker för mig och prioriterat annat.

Just nu tänkte jag till exempel stänga av datorn och titta på tv istället. Jag är trött och seg idag, sov för lite och var sen i stallet i sex timmar. Man kan säga att det tog på krafterna.. en aning.

Imorgon ska jag till läkare 09.00 (inget graviditetsrelaterat nej) och därifrån ska jag vidare till jobbet direkt efter. Egentligen är passet 8 - 17 men jag går dit när jag är klar hos läkaren. Sedan jobbar jag inte igen förrän onsdag nästa vecka! Efter det kommer jag att jobba efter ett schema med fler tider/vecka. Heja heja! :)

Annars då?

Tjaa.. Allmänt törstig, allmänt svullen, allmänt ömma bröst, allmänt jävligt finnig och ett tjurigt kvällshumör (?).

Mys det.

Eller något åt det hållet.

Nu blir det tv.

Jepp, vecka 10 trallar vi in i idag. Nu är det inget embryo längre utan ett foster. Jag har å andra sidan kallat den (det?) bebis hela tiden. Foster låter så.. trist. ;)

Ärtan
börjar bli stor.. Nåja, några centimeter - men ändå!

Nu ska jag åka till min häst och njuta av det fina vädret ute. Ikväll är det jobb som gäller (18-22.30), det vankas visst melodifestivalstitt bland annat. Nice! Lite lördagsmys helt enkelt. Inte helt fel det inte.

Men nu: stallet!
Dagens bäst: Min knashäst (jag vet, hon är ofta "dagens bästa").

Dagens sämsta
: Illamående som kommit och gått.

Dagens craving
: Pommes med bearnaisesås, så det fick det bli till middag.

Dagens bustroll:
Katterna som härjar just nu.

Dagens "fan också!"
: Göra pommes till middag, äta upp och sen inse att jag borde ha lagat mat som kan tas med som matlåda imorgon.. fail.

Dagens humör:
Småtjurigt tydligen.
Har inte haft sug efter att skriva på ett par dagar. Har inte lockat att sladda in på blogg.se för att skriva ett inlägg här bara för skrivandets skull, nu har jag både tid och lust.

Mådde rätt dåligt två dagar sedan, var sjuk helt enkelt. Igår mådde jag lite bättre men mådde fortfarande illa på ett obehagligt sätt, idag är  det bra. Jag är lite diffust illamående till och från, men som de på vårdcentralen sa när jag ringde för att prata lite häromdagen "Du är inne i den mest illamåendedrabbade veckan av graviditeten". Typ så. Att det är väääldigt vanligt att vara illamående nu alltså. Jaja, det är som det är. Bara att äta regelbundet och dricka mycket och så länge jag inte spyr är jag nöjd!

Brösten fortsätter att ömma och ha sig. De går "all in" när det gäller växandet och förberedandet kan man säga.

Om mornarna när jag vaknar så är magen platt som vanligt, när jag lägger mig om kvällen så ser jag ut som en ballong. Svullnar upp av minsta lilla mat, men jaja - det är ju fullt normalt det också. "Allt" är så normalt sååååå. ;)

Trots svullnad och sådant så har jag åtminstone inte problem med förstoppning. Alltid något!

Molvärken lyste med sin frånvaro några dagar men är tillbaka nu igen, kommer då och då.

Enough om Ärtan som tar mer och mer plats därinne. Får väl döpa om Ärtan till något annat snart..

Solen skiner ute igen, började nästan tro att denna dag skulle bli en mulen tråkig dag då det var molnigt och trist under morgonen. Nu börjar det ordna upp sig! Ska åka till stallet om en liten stund och ta en tur på min häst, måste dock åka och köpa en säck mat till henne först. Tog slut häromdagen..

Sjukt tråkigt inlägg men varsågod - det är det som bjuds idag! ;)