Jag klev ur duschen nyss, inget sensationellt med det. När jag duschade, för en gångs skull längre än fem minuter, så funderade jag på det ena och det andra. Viktiga saker som "borde jag fila fötterna idag?" och "det är väl inte så farligt om man råkar ha lite duschcreme i håret av misstag när man redan har schampo i håret?", sådant där normalt liksom.

Men jag tänkte också på lite annat. Kom plötsligt att tänka på vad jag gjort i mitt liv för kärlekens skull. Alltså vad jag gjort för att glädja en pojkvän, både nuförtiden och under alla år sedan min första pojkvän. Jag har gjort allt möjligt, förstås. Alla tycker inte om samma saker. Jag bakade hallongrottor för fyra år sedan, jag tycker inte ens om hallongrottor men jag bakade det för att min dåvarande pojkväns favoritkakor var just hallongrottor. Elva år sedan gick jag fem kilometer iförd stövlar med jobbig klack, på en vandringsled över stockar och sten för att min pojkvän ville promenera från en stadsdel till en annan för att visa var han bodde då - promenaden gick bland annat genom en kohage. Jag har provat olika snussorter (stoppa upp en prilla alltså, max en gång med varje provad sort) för att en kille insisterade på att jag skulle prova - "sexigt med tjejeer som snusar". Joellerhur... En kille har fått fotmassage en längre stund, både med och utan strumpor kvar på. "Och?" tänker du kanske. Fötter är bland det värsta jag vet! Jag vill inte röra andras fötter (barnfötter går bra..) om jag inte är absolut tvungen. Man kan lugnt säga att en del saker knappast varit smarta val sett ur något perspektiv alls, förutom nöjda pojkvänner/killar då förstås.

Så är det väl med mycket här i livet. Man gör saker för andras skull, för att det glädjer dem och för att man vill behaga dem medvetet eller omedvetet. Andra gör saker för att jag ska må bra och bli glad, det är jag otroligt tacksam för. Jag tycker att det är helt okej, så länge det är ge och ta som gäller och inte bara ge ge ge och aldrig få något tillbaka.

Energitjuvar är proffs på att ta ta ta men aldrig ge något tillbaka, i någon form. Jag är överlag dålig på att säga nej, men tycker att jag har blivit bättre på det - mycket bättre rentav. Även om det dåliga samvetet och "jag borde ha..." springer ikapp ibland. Jag förväntar mig inte att andra ska släppa allt och ställa upp för mig i alla lägen, lika mycket hoppas jag att andra inte tar mig för given på det sättet.

Nu spårade jag ur en aning här, men jag fick akut skrivklåda när jag stod i duschen och började fundera på diverse olika saker. Som synes..

Det är dags att slänga handduken över duschdraperistången och borsta tänderna. Krypa ner i sängen och hoppas på att somna snabbt, imorgon väntar en vanlig nio timmar lång arbetsdag. Sedan är jag ledig i tre dagar, skönt!

Bebis var aktiv en stund sedan, jag nämnde det för sambon som lade handen på magen. Då rörde sig bebis inte ett dugg mer så han kände inget. Taskmört till bebis det där emellanåt tycker jag. ;)
20+0, dvs vecka 21 är här. Tänka sig. Halvvägs, på ett ungefär.

Känner av rörelser allt oftare, då och då under dagen och inte som förut - mest på morgonen och kvällen. Det buffas och bökas, ser utanpå att det rör sig/sparkas därinne. Mamma påstår att det definitivt är en kille - sparkas när han inte har något annat att göra liksom. Nåja, vi får väl se i oktober helt enkelt vad det är för en som tittar ut.

Igår fick jag hem lite traderavinster och sådär. Bland annat en yttepyttemössa. Sjukt liten! Ja.. tills jag började tänka på att den där storleken på huvudet (ev lite mindre) ska ut genom ett alldeles för litet hål. Då kändes inte mössan yttepytte längre. Söt ändå, så länge jag låter bli att tänka på att något som ska passa i de där kläderna ska ut genom mitt underliv. ;)

Idag kom ytterligare ett par saker med posten. Ett par bebisstrumpor modell toksmå, ett par byxor och en mysig fleeceoverall. Bebis slipper frysa i höst! Brabra. Nu väntar jag bara på ett klädpaket (som dyker upp inom ett par dagar med Schenker) och sedan är det lugnt på klädfronten ett tag framöver. Alltså inköp av dem. :)
Tradera är en himla fiffig sida det, vilka fynd man kan göra för billig peng. Som de där bebisstrumporna. 1:- och så 6:- frakt på det. Sju spänn känns helt okej.. :)

Om 20 minuter ska jag åka till jobbet. Det är dags för mitt vanliga onsdagspass, dvs 17-08. Det ska nog gå bra även om jag har lite ont i ryggen idag, men det är inget som hindrar mig på jobbet just idag. Kan ta det lugnt och undvika att böja mig ner alltför mycket/ofta. Onsdagkvällar brukar vi (jag och brukaren) titta på ett par tv-program på fyran, men det är trååååkig fotboll som sänds istället ikväll. Dåååligt! :(

Apropå jobb ja, i år blir det ingen semester för min del förutom dagarna innan bröllopet. Vilket iofs innebär att den veckan (28) jobbar jag enbart ett pass och det på tisdagen (8-17) och sedan jobbar jag inte igenom förrän tisdagen därpå. Lite ledigt blir det trots allt ändå alltså. Lika bra att passa på att jobba på inför föräldraledighet och sådant sedan. Räknar kallt med att jobba augusti ut och en bit in i september också om kroppen går med på det dvs. Håller tummarna för det!

Nu lär jag kolla mailen och lite annat innan jag drar på mig en något mer respektabel överdel (tröja) än sambons t-shirt som är alldeles för stor för mig. Använder hans t-shirtar som slapparkläder hemma. ;)
Framförallt i huvudet. Värk alltså. Tre dagar med sovmorgon, som varje dag blivit upphackad på något sätt. Igår fick jag ett telefonsamtal strax före sju på morgonen, låg vaken en timme innan jag kunde somna om lite. Idag tjöt sambons larm halv sju och jag klev upp för att stänga av det då han var på toaletten. Tog en stund (läs: över en halvtimme) att somna om. Sedan.. var kvaliteten på sömnen sådär kan man säga. Nåja, är en lågaktiv dag idag så det reder sig. :)

Några sekunder sedan kröp ena katten ner i mitt knä för att tokgosa. Mycket nöjd över att matte är ledig idag.
Hon kom och tokgosade igårkväll när vi skulle sova också. Det är mysigt, men det blir svårt att prata och andas då hon använder mitt ansikte som kudde. ;)

Konstaterade idag att jag gått upp 6kg hittills under min graviditet. Dock är det väl egentligen snarare runt 4kg som jag kan räkna som graviditetskilon då jag gick upp ett par kilo i början av graviditeten när jag började äta mer regelbundet igen efter att ha haft brist på aptit i flera månader och därför hade tappat i vikt under hösten/vintern. Nåja, spännande det här. Få se när jag spräcker 70kg-gränsen. ;)

Några dagar sedan kände min sambo bebisen sparka/boxas för första gången. Han sken upp som en sol kan jag säga och var förvånad över att det kändes så mycket som det gjorde. Han hade väntat sig försiktigt petande inifrån men det var ju rejäla buffar. <3

Oh! Offertmail från en cateringfirma, måste ta och gå igenom det och sedan ringa sambon och diskutera.
Men  det såg himla bra ut iallafall. Kanske maten/menyn till bröllopet nu är så gott som klar? Vore nice!
Dagens osköna: Värmen, för med den kommer svettandet.

Dagens vikt: 66kg. Skum känsla, men inte negativt!

Dagens "måste ha": Glass.

Dagens sämsta: Vakna efter en natt med för lite sömn.

Dagens bästa: Bebben, som bökat runt därinne till och från.

Dagens rensning: Den jag utförde i min byrå, lagrar mina "vanliga" sommarkläder och andra tillfälligt för små kläder på ett annat ställe tills jag kan använda dem igen. Mer plats till nya mer passande plagg. Måste köpa linnen!

Dagens humör:
Sådär, det varierar lite.
Idag trallar (nåja) vi in i vecka 20 (19+0). Eh.. Tiden rusar känns det som.

Idag har bebisen bökat runt en del i magen, det har känts utanpå idag igen. Dock är bebisens pappa givetvis inte hemma så att han kunde fått känna, hittills bebisen inte bemödat sig att böka runt när han varit närvarande. Typiskt nog. Nåja, det kommer det också!

Jag har precis ätit lunch och ska snart åka till min häst. Efter det är det raka vägen hem för att duscha och så iväg till jobbet. Mitt 15h pass blev till 24h pass ett tag sen men är nu tillbaka till 15h pass efter en räddande (vikarierande) ängel som tar dagpasset imorgon så att jag bara behöver jobba mitt vanliga pass, dvs 17-08 istället för 17-17. Blev tårögd av lättnad när jag fick sms med besked om att det löste sig med dagpasset imorgon. Är nämligen ur form den här veckan/senaste veckan. Lägg till yrsel (vare sig jag sitter eller står), huvudvärk och matthet på det så blir det en lajbans tillvaro. Not.

Inbokade minisemestern nästa helg är avbokad då sambon måste åka och dyka både lördag och söndag. Det är det sista som måste göras på dykkursen han går. Han har dock redan dykcert men då det var så många år sedan han tog den så går han om kursen nu och det är bara utomhusdyken kvar nu. Så går det när jag bokar in en resa utan att dubbelkolla först om det funkar för båda. Tur att det gick att avboka utan avgifter. Vi tar nog och bokar in en biokväll och middag istället, för göra något ska vi oavsett!

Ska fylla i en enkät via nätet nu och därefter åka till hästen som sagt, vill slippa stressa i stallet. Hatar att stressa där!

Det ser ut som om mina händer blivit lite solbrända, dvs fått färg. Framförallt fingrarna. Så.. fint då.
Idag har jag för första gången känt bebisens rörelser - utanpå magen! Alltså mot handen.
Skum känsla.

Är fortfarande lite sådär ibland att det känns overkligt att det växer någon inuti mig. En bebis (!) rentav.
Den ska alltså ta sig ut ur ett alldeles för litet hål i höst och ta över våra liv forever? Hilfe! Mamma.. Det här med att någon ska kalla mig mamma (lämpligtvis mitt egna barn) är overkligt, som sagt.

Igår var magen stor som jag vet inte vad. Idag mindre, tack och lov (förlåt mig gårdagens mage, men du var lite otymplig!). Stor mage kommer jag hinna ha så det räcker och blir över sen..

Idag har jag gjort något som jag inte trodde skulle ske på år och dar: bakat bröd. Två limpor blev det av modellen "lantbröd". Stod rågsikt i receptet dock, jag hade i.. eh.. något annat. Oklart vad, då det låg i en glasburk och jag har sedan länge glömt vad den mjölsorten heter. Grahamsmjöl? Kan det vara så enkelt tro att det var det? Ingen aning men det blev bra, det plus vetemjöl (och eh.. övriga ingredienser). Har provsmakat två skivor, det duger mer än väl!

Snart ska jag pallra mig till stallet. Har tänkt rida och eftersom jag ska ta in hästar någongång mellan halv sex och sex så vill jag vara ute i god tid så att jag är klar med "allt annat" innan dess. Mockning, matfixande och allt det där som hör den dagliga markservicen till.

På onsdag går vi in i vecka 20. Hm.

Skumt var ordet.


"Jag tävlar om ett av två gravidbälten inne hos
hos Fru Svensson i samarbete med BeSafe Gravid.
Tävla här du också!"

Det var en jobbkväll/natt för min del igen och jag gick av mitt pass imorse vid åtta. Imorgon är det dags igen, 8-17. I helgen blir det också jobb istället för att vara ledig som jag egentligen ska vara. Passbyte nämligen, jag är ledig nästa helg istället. Är nog lika bra det med tanke på att jag jobbar ovanligt mycket nästa vecka under vardagarna. Ett dygnspass onsdag till torsdag istället för mina vanliga 15h, tisdag och fredag 8-17 som vanligt på det. Långhelg på det är välbehövligt med andra ord! Idag är jag seg, trots att jag sov ostörd från strax efter midnatt till 05.40 innan jag vaknade första gången. Så kan det gå.  Tur att jag är ledig resten av dagen idag. :)

Vi har gått in i vecka 19, idag rentav. Igen. Men nu ska väl BF inte flyttas något mer så det här är andra och sista gången vi klampar in i vecka 19. ;)

Min bror frågade mig ironiskt nog "Vilken tjockvecka är du i?" på facebook nyss. Puss på dig med brorsan.

Känner av bebisen då och då, lite diffust sådär. Brabra, att h*n rör sig alltså. :)

Idag är det lite sysslor att ta sig an, bland annat ska det dammsugas och så ska en torvpall i stallet flyttas utifrån och in i foderladan till min plats där. Jag kan köra torvbalarna med pirran, men sambon får äran att lyfta dem och stapla dem inne i foderladan sen. Teamwork! ;)

Katten ligger i mitt knä, med framkroppen på min vänstra arm. Hela hennes kropp skakar/hoppas lite när jag skriver på tangentbordet men hon ligger helt avslappnad purrande och bara myser ändå. När hon ligger i husses knä och han tänker skriva på tangentbordet så blir hon förnärmad och hoppar ner direkt. Hehe..
  • Avbokat tiden jag preliminärbokat på ett ställe för hår och makeup inför bröllopet - check!
  • Spikat tider hos min frisör för både provuppsättning och uppsättning av hår på bröllopsdagen - check!
  • Bokat tid för både provsminkning (självklart samma dag som provuppsättningen av håret kommer göras) och sminkning på bröllopsdagen - check!
  • Ringt en cateringfirma som verkar trevlig och mailat önskemål till dem så att de kan maila en offert tillbaka inom en snar framtid - check!

I övrigt har jag inte dammsugit som jag hade tänkt. Däremot har jag varit i stallet (förstås) och där var jag effektiv på så sätt att jag efter ridturen fick ett ryck och smörjde hästen två träns. Ena användes idag, andra hängde på sin vanliga krok efter gårdagens ridtur. Skönt att ha det gjort!

Nu ska jag peta ner mat i matlådor inför morgondagens jobb, både till mig och sambon. Sen ska jag och magen äta en bit daimtårta och sen är det sängläge som gäller för sömn!

Idag:
Bokat tid för mitt "vecka 25"-besök hos min barnmorska - check!
Nått min högsta vikt hittills i mitt liv (65,4) - check!
Provat ut klänning inför bröllopet - check!


Ja.. Vi ska alltså gifta oss i juli. Det har varit bestämt i flera månader, förlovade oss gjorde vi ju dock inte förrän fjärde maj då sambon friade. Har inte "outat" det på nätet innan, eftersom det inte är så många som läser här och sådär så spelar det ingen roll om jag skriver det här. ;)

Laddar inför att dammsuga. Det går sådär. Mest för att jag inte vill, alls. Känner dock att jag måste då sambon dammsugit flera gånger i rad nu och jag är trots allt mer ledig än vad han är. Idag till exempel. Så det ska jag göra när jag har skrivit klart det här inlägget.

Idag har jag förresten pratat med min mormor också, några ord utbytte vi över telefon. Älskade gulliga mormor! Inte hört hennes röst på flera år. Fy skam, jag vet. Hon bor på sjukhuset sedan flera år och mina föräldrar är just nu i Finland och hälsar på henne (och andra släktingar), de var på sjukhuset precis när jag ringde mamma för att meddela att klänningen är fixad. Mamma frågade om jag ville säga några ord till mormor, klart jag ville! Skönt att höra hennes röst. Lät lite trött, men annars precis som jag minns henne. Gulle! <3

Jag har träningsvärk i benen idag efter gårdagens ridtur i skogen på hästen. Red med sadel, vilket innebar trav och galopp. Puh, ena benet skakade efteråt av utmattning. Vältränad? Not so much. ;)

Någon (okej, en vän) efterfrågade en magbild häromdagen. Visade iofs henne en bild där och då, men det kan väl vara trevligt med en bild här också. Trevligt och trevligt.. men ja du vet, livar upp bloggen lite. Taget den elfte maj, dvs vecka 17+2.


Jobbade igårkväll/inatt/imorse. Gick på mitt pass vid sex och gick av vid nio imorse. Lyckades skramla ihop knappa 5,5h med sömn. Blir så ibland när brukaren är uppe sent och så vidare, bara att gilla läget. Detta medför dock att jag är en segis deluxe idag. Imorse åkte jag direkt från jobbet till stallet för att skriva upp mig på vecka tjugotvås stallpass och när jag ändå var där (och hade ätit frukost i bilen på vägen) så passade jag på att mocka också. Nu återstår resten av sysslorna, dvs fixa hennes mat, byta vatten i vattenhinkarna och så rida. Lär väl borsta en längre stund misstänker jag då min ögonsten rullat sig i lera nästan dagligen denna vecka och sett ut därefter..

Jag har nyss ätit lunch och tänkte åka till stallet runt tre idag. Då kan jag dona och greja med "allt" och därefter ta in hästen för borstning och ridtur, sen behöver hon inte gå ut igen något mer då det är dags för de andra att komma in också. Tänkte också vänta med att åka så att mjölken jag drack en stund sedan hinner igenom systemet någorlunda så att jag kan kissa preciiis innan jag åker så att jag slipper bli tokkissnödig i stallet. Om jag skulle bli det ändå så är det bara att kissa i hästens box. Som igår till exempel. Kan visserligen bli rätt.. intressant senare i graviditeten när jag inte är lika smidig ner på huk längre och sådär. Den dagen den sorgen.

Idag har jag och sambon varit till en skoaffär för att hitta skor (till mig). Slutade med att jag hittade ett par jag gillade och han köpte också ett par skor till sig själv, som är lätta att ta på och av. Win-win. Grattis till mig att jag lyckades hitta ett par fina skor jag kände för att köpa.

Passerade Lindex på vägen hem från ica (inne i köpcentrumet) och såg att det var 20% rabatt på alla behåar. Perfekt! Då antal behåar jag kan ha utan att klämma sönder kropp och bröst är två plus en "one size fits all" sporttop som jag använder typ 6 dagar av 7. Vi gick helt enkelt in på jakt och efter att ha provat fem stycken behåar så hittade jag (eh nej egentligen var det sambon som hittat en som han gav till mig när jag var i provrummet provandes andra) en som passade bra. 179 eller 199 kronor stod det på den och så 20% rabatt på det. Dock visade det sig att den ursprungligen kostade 75 kronor och så 15kr rabatt på det. 60 kr för en skön behå. Wohoo! Dagens andra grattis till mig, typ. Eller ja, sambon då som hittade den och dessutom betalade den.

Jahanähä, inta slöläge en stund innan jag ska åka till stallet. Imorgon har jag lite ärenden på stan och så stallet då förstås, som alltid. I övrigt ledig. Ska visserligen dammsuga imorgon... blä.. men ändå

EN bebis därinne, som mår bra och allt ser ut som det ska. Jag blev framflyttad hela elva dagar, hade väntat mig att bli framflyttad så det kom inte som en chock. Trodde iofs inte att det skulle bli så mycket framflyttat men så kan det gå. :)

Jag ska alltså bli mamma, på riktigt.

Jösses.
Nu, när det börjar närma sig för att åka till sjukhuset för det där rutinultraljudet, så börjar jag plötsligt bli nervös. Det är mindre än två timmar kvar och NU kommer nervositeten smygande. Tidigare? Not so much. Har längtat och tyckt att det ska bli spännande och sådär, det tycker jag fortfarande - såklart! Men det är klart att nervositeten nu gör sig påmind genom att plantera en massa "tänk om..."-tankar i huvudet. Är å andra sidan glad (??) över att de kommer NU när det snart är dags att titta till livet (våga vägra tänka "liven", håller hårt på att det bara är en bebis och inte en handfull) och se att allt är bra än att jag i flera månader oroat mig. Det har jag sluppit. Har inte oroat mig alls över att något ska vara fel i stil med att hjärtat inte slår längre, att det är missbildningar, att h*n inte växer som h*n ska eller liknande. Inte varit orolig över att få missfall, varit oförskämt säker på att det inte kommer att sluta så helt enkelt. Men NU - nu när det knappt är två timmar kvar till UL, DÅ kommer de där dryga tankarna. Men som sagt, snart vet vi vad det är för parvel därinne och plötsligt blir allt "på riktigt"... på riktigt! Hilfe! o_O

Förövrigt jobbat från igår till idag, gick av mitt pass klockan åtta idag efter 16 timmar. Somnade inte förrän efter ett inatt men natten har varit okej, inte vaknat mer än ett par gånger och det var framåt morgontimmarna så det får anses som godkänt trots allt. Katterna blev sjukt glada över att jag kom hem, de har en tendens att sakna mig när jag sover borta om man säger så. Gosgosgospurrpurrpurrjamjam och så lite bus på det. Klart man måste balla ur lite när matte äntligen kommer hem. ;)

Fasen vad trött jag är. Seg som jag vet inte vad. Blir nog ingen sen kväll för min del ikväll.. Jobb imorgon igen, 12h är det som väntar då istället för mina vanliga 9h på fredagar. 8-20 blir det. Tjohoo! Jobbar lördag till söndag också, men har ju sovmorgon på lördag iallafall. Längtar!

Sambon lär dyka upp efter tio så vi kan åka tillsammans till sjukhuset. Sen efteråt ska jag hem och ta tag i lite saker som behöver göras/fixas. Helst igår, ungefär. Var sak har sin tid...

Nu kom ena katten för att gosa igen. Dags att klia kissa under hakan!
Dagens gäspar: Ofta, stora och nämnde jag ofta?

Dagens glass:
Daimglass.

Dagens jobb:
Laga staket i en sommarhage vid stallet.

Dagens blä:
Kliva upp "tidigt" (läs: Lämna sängen 8.20).

Dagens vidrigaste:
Fästingen som kröp på mina byxor efter hagfixandet. BLÄBLÄBLÄ!

Dagens gos:
Ena katten har gosattackerat mig x antal gånger idag.

Dagens oväntade grej:
Jag kletade på nagellack på fingernaglarna. Grönt typ.

Dagens vikt:
64,4 kg.

Dagens bästa upptäckt:
Att jag hade lakrisal kvar sen igår.
I fredags förlovade vi oss, jag och min sambo. Förlovningen i sig är ingen överraskning, däremot när, var och hur han tänkte fria hade jag ingen aning om. Därför blev jag paff i fredags när han drog fram asken med ringarna och frågade om jag ville gifta mig med honom, paff att det blev av just i fredags. Så kan det gå, jag som trodde att han inte köpt ringarna än ens. ;)

Igår kom vi in på vecka 19 av graviditeten. Här händer det grejer minsann. Det går framåt! Fyra (!) dagar kvar till UL. Ojoj, tiden den går fort den. Efter den ska jag börja knapra järntabletter varannan dag, enligt min BM. Jamen dåså, få se vad min kropp tycker om dem.

Idag har det varit hagdag/städdag i stallet. Jag och min sambo lagade stängsel i den sommarhage som min häst brukar gå i om somrarna. Det tog sin lilla tid, men när vi var klara så var det redan dags för lunch. Korvgrillning och så fika på det. Vi var rekordmånga i dag så sysslorna blev klara snabbt, det fanns en hel del att göra. Smidigt. :)

Resten av dagen tänker jag slappa. Funderar på att rensa lite i mina byrålådor, kläder som jag ändå inte kommer att kunna använda i sommar/höst. Dumt att de ligger och tar plats här när vi lika gärna kan bära ner dem i förrådet. Få se om jag orkar ta tag i det projektet eller om jag skjuter upp det, lutar åt uppskjutning...

Imorgon ska jag till min frisör och klippa mig. Minst sagt på tiden, inte klippt mig sen i oktober eller så.
Dagens stela: Min nacke.

Dagens skit:
Bullret från bygget utanför.

Dagens bästa
: Ledig resten av dagen (från klockan tio).

Dagens gullebulle: Ena katten som just flyttat sig från sin sovplats till mitt knä.

Dagens musik:
Extremely random. Nyss Stevie Wonder, sen Foo Fighters och nu ZZ top. Spelar min spotifylista som är döpt till "Random shit".

Dagens oj: Storleken på min mage när jag vaknade, tydligen växer bebisen. Vilken chock! ;)

På sätt och vis kan man säga att jag har lite flyt just nu, otroligt nog. Jag har fått tummen ur att ordna lite olika saker som jag borde ha tagit tag i redan flera veckor sedan och det känns som om min to do-lista minskar sakta men säkert. Yay! Grattis till mig.

Solen skiner och byggbullret från bygget utanför fick mig just att stänga balkongdörren och dra igång musik så jag slipper höra skiten utifrån + grannens dåliga musik. Katterna var ändå inte sugna på att vara ute på balkongen just nu utan båda har ockuperat husses skrivbordsstol. Ena i själva stolen och en uppepå ryggstödet. :)

Om en vecka (sju dagar!) är det dags för UL. Den här tiden om en vecka har vi redan varit på ultraljudet och har bilder på den inneboende lilla människan. Om det nu är en människa, man kan väl inte veta så noga förrän man får se denne på skärmen. ;)

Om två dagar går vi in i vecka 19. Hjälp! Tiden rusar fram.

Idag jobbade jag till klockan tio istället för klockan åtta. Klen frukost gjorde att jag var rejält hungrig när jag var hemma någongång efter elva. Köpte med mig en smarrig sallad från stan, tycker jag är värd det idag. Den är förstås redan uppäten, mätt och belåten! Ikväll lär jag dock ställa mig och laga mat så att det finns mat dels till middag och dels till två matlådor imorgon. En till mig och en till sambon. Får bli pasta och köttfärssås idag..

Ringde mamma idag när jag var på väg till bilen på stan för att åka hem. Skulle bara ringa och säga en sak lite snabbt. 50 minuter senare lade vi på. Lustigt det där, kommer alltid på fyrtitolv andra saker som "måste" pratas om. Både vettigt och ovettigt, hon hade ändå inget för sig. Inte jag heller. På måndag ska jag bege mig till min gamla hemort (där de bor än) för att klippa mig. Jag åker alltså sex mil varje gång jag ska klippa mig, vägrar byta frisör plus att mamma brukar köpa presentkort därifrån till mig. En ursäkt till att hälsa på dem också när jag ändå är där. På måndag ska jag dessutom tvätta bilen när jag är där, den är vidrigt smutsig och har så varit i många månader pga lärkträd som smutsat ner den med en svart beläggning som inte går bort om man inte skrubbar på en och samma fläck läääänge. Blir spännande att handtvätta den.. En vanlig "maskinell" biltvätt rår sig inte på det där nämligen. Bilen såg lika smutsig ut efter som före när jag tog den till en biltvätt, med extra avfettning innan dessutom.. Blä!

Nu ska jag ringa två samtal, apropå flyt liksom. Lika bra att fortsätta när jag ändå är igång.