På sistone har sonen blivit upprörd sisådär åtta gånger av tio när jag erbjudit honom bröstet. Visat tydligt att han inte vill ha trots att jag vet att han är hungrig/borde vara hungrig/törstig/whatever. Han vill ha flaskan (ersättning) istället och vem är jag att neka min bebis den mat han vill ha? Precis. Så.. igårmorse var det slutammat för min del. Då ammade han några (!) minuter och sen var det bra, något annat var intressantare. Har erbjudit honom bröstet några gånger sedan dess, med samma resultat varje gång - han blir skitarg. Så - bebis har mycket tydligt deklarerat att nu är det slut! :)
 
Jamen dåså.. 8,5 månad med amning blev det. Liten börjar bli stor, onekligen. Älskade Lillknubben. ♥
 
 
Idag skulle vi åkt på en utflykt, jag och bebis, för att hälsa på en vän men det blev inställt. Istället blev det en hemmadag för bebis, själv har jag iallafall varit ut en sväng i och med stallet. Tvättade även makens bil på vägen hem från stallet, tyckte den var värd ett sommarbad - jag snyltar ju dessutom på hans bil den här veckan medan "min" bil är på tillfixning hos päronen inför ombesiktning.
 
Vädret ute idag har varit ljuvligt! Svalt och skönt, regnat har det också gjort men då var jag ändå inte ute så det kvittar. Skönt med lite svalka som omväxling till svettig värme. :)

Hu.. Imorgon är det dags att tömma hästens box så att den kan rengöras och skrubbas ordentligt på fredag och lördag. Inget jag ser framemot men det blir fint i slutändan, förstås.

Sonen hoppade över sin andra vila idag så han har somnat "tidigt" ikväll (före halv tio med andra ord..). Få se om det är som vanligt att han vaknar inom en timme och gråter en skvätt och sen somnar om igen. Alltså som vanligt när han somnar relativt snabbt på kvällen.. I övrigt vaknar han inte efter en timme och gråter.
 
 
Idag är sonen 8 månader och 13 dagar. Så gott som 8,5 månad gammal alltså (hej övertydlighet!). Det var dags för bvc idag för mätning, vägning och prat om mat. Inte för att det sistnämnda behövdes, men det stod på kallelsen. Vi konstaterade bara att bebis äter bra, med god aptit och tillräckligt. ;)

Längd och vikt då? Han har vuxit 4 cm sen han var sex månader gammal och lagt på sig ungefär 1,9kg (!) dessutom. Han väger nu stadiga 10,2 kg och är 72 cm lång. Liten blir stor!

Inte för intet hans smeknamn härhemma (eh.. av mig..) är Lillknubben. Det ska vara många veck och tjocka kinder på små bebisar tycker jag. Sonen är som sötast (jag vill mumsa upp honom! OMNOMNOM!) när han sitter naken på sin potta och ler stort. Faktum är att jag sätter honom på den nästan varje kväll, fullt medveten om att han inte kommer kissa i den men jag sätter honom där för att han är så fruktansvärt ljuvlig när han sitter där. Sådan är jag - tar mig friheten att få en extra sötchock innan sänggång genom pottsittarbebis. ;)

Maken kom hem från jobbet idag och sa att han tänker lägga sig med bebisen ikväll också (han gör det varje måndag, med andra ord igår) eftersom han är så trött idag. Plötsligt fick jag en uppesittarkväll till! Den har jag använt till att moffa jordgubbar, äta franska pastiller och slösurfa.

Dock tänker jag nog lägga mig snart.

Först och främst vill jag bara nämna att min make är hemma igen och ordningen är därmed återställd. Vi åkte och hämtade honom på Arlanda idag på eftermiddagen, Lillknubben blev glad över att träffa pappa sin igen! Gulle. Min tid som "ensamstående" mamma är över och det är jag glad över. Kan inte säga det ofta nog - en stor eloge till alla ensamstående föräldrar därute i vida världen som kämpar för att få vardagen att gå ihop med allt vad det innebär. Vi har ett relativt lätt barn och framförallt "bara" ett, med andra ord hanterbart även om det för mig som hästtjej försvårar min vistelse i stallet en del. Försvårar är fel ord, snarare hindrar mig en aning från att göra vissa saker. Han är inte sådär jätteimpad av att sitta i vagnen och titta på i stora läskiga stallet när jag går omkring och gör saker. Jag får därför skynda mig lite och är det något jag starkt ogillar så är det att skynda mig i stallet! Dock har det gått över förväntan dessa tre dagar som han fått hänga på. Roligast är att vara bland hagarna och titta på hästarna.. :)

Fick precis en myskatt i knät. Hon passar på när jag sitter vid datorn såhär sent (självklart fick maken natta sonen idag, det gjorde han så gärna med tanke på hur mycket han längtat hem till oss) och inte kan smita hur som helst. Den här katten har ett spinnande som låter högt och så låter det som att hon är trasig, ett antal skruvar lösa i spinnfabriken. Minst sagt.

Det är väl för väl hur aktiv jag lyckats bli här på bloggen. Flera inlägg inom få dagar, ojoj. Är nog bara ett tillfälligt uppsving. Kan inte tänka mig att jag kan upprätthålla det hela. Ett par stycken som läser bara dessutom - hej på er! ;)
 
Så, det var allt för stunden.
 
 
Jorå, fått en del gjort idag. Vi har handlat (bärsele is the shit), slängt sopor, jag har duschat, jag har dammat, vi har varit till stallet och sådär. Jag tänkte dammsuga men kunde bara ta mattan och en del av golvet i vardagsrummet pga panikskrikande bebis. Ibland är han känslig/rädd för vissa ljud och idag var dammsugaren läskig trots att jag körde den på låg effekt. Dammsugaren är så värdelös och högljudd oavsett så.. nåja, det viktigaste blev dammsuget. Ytan han rör sig mest på dvs!

Nu har han precis somnat för dagens andra tupplur. Jag ska lämna sängen strax, bara väntar lite så han sover ordentligt innan jag heffaklumpar mig upp lite osmidigt ur sängen. Helst utan att väcka honom. Wish me luck.

Slänger in en bild på stallpojken, inte min häst i bild dock - hon står bakom mig..



Saker jag hunnit med idag:
Tvätta (vikt tvätt, hängt tvätt).
Äta frukost.
Betala några räkningar.
Diskat lite.
Pumpat ett däck på barnvagnen.
Varit till stallet med bebis (inkl fixat stängslet i hagen).
Tvätta håret.
Äta nudlar till middag samtidigt som jag matade bebis med gröt.
 
Saker jag hade tänkt hinna med men inte hann med:
Damma.
Dammsuga.
Diska mer.
Byta sängkläder i sängen.
Klippa katternas klor.
Duscha hela mig - inte bara snabbtvätta håret (håret var mest akut..).
Äta mer ordentlig middag än nudlar.
Handla.
 
Det är en dag imorgon också, som tur är. Då tänkte jag åtminstone handla och duscha. Och lite annat.
 
Få se om bebis är med på noterna så jag hinner med det jag tänkt. ;)
 
 
Som vanligt har jag inte många minuter på mig att skriva, nu är det inte pga "måste lägga mig snart"-anledningen utan för att bebis roar sig själv på golvet men det kommer inte vara så länge till. Får snabba mig lite. :)

Min man är i Ungern, han åkte igår och kommer hem på onsdag. Får prova på det här med konceptet "ensamstående mamma" i några dagar, första dygnet har gått bra. Tror inte att det blir några problem övriga dagar heller. Stor eloge till dem som alltid är ensamma med sina barn pga att de är singlar alt har partners som jobbar borta mycket.
 
Gnälligt på golvet nu.. En viss bebis är lite trött, hur det nu är möjligt såhär 1h45min efter att han vaknat för dagen strax före elva (!). Å andra sidan brukar han sova igen efter sisådär två timmar så det är dags att ta lunchtuppluren snart. Han lade sig just ner mellan två huvudkuddar och ett par gosedjur på golvet. Räds icke - jag ska inte söva barnet på golvet utan kommer lägga honom i sängen strax. ;)

I lördags var jag hos en vän och grillade, drack vin och spelade sällskapsspel. Bara jag. Det har inte hänt sen 2011 att jag umgås ensam med just denna vän på det sättet då vi brukar umgås allihopa i vanliga fall (min man med också alltså). Det var trevligt! God mat, gott vin, många skratt och två förluster av två möjliga i spelen. Så kan det gå! Nästa gång tar jag med man och bebis för grillning och roligheter (nyktert). :)

Idag har jag hunnit betala en drös räkningar, vikt tvätt och hängt tvätt och har egentligen en hel del på listan över saker som ska göras. Inte en enda punkt blev avcheckad på städschemat förra veckan.. Illa. Eller jo, lite grejer togs till återvinningen. Men resten? Nä. Med andra ord extra mycket skit att ta reda på denna vecka. Damma och sådant där tråkigt som måste göras.

Min man brukar vara den som diskar mest här i hushållet och jag lagar mat mest. Nu är han borta och det var inte undandiskat innan han drog så.. eh.. Det lär jag ta tag i också. Gillar INTE att diska. Blä. Får ta tag i det senare idag efter att lilla herrn sovit.. eller nej, då ska vi åka till stallet. Han lär ju av förklarliga skäl haka på med dit nu tre dagar i rad. Det går bra, han sitter snällt och tittar på i vagnen för det mesta. Tänker dock inte åka dit med en trött bebis så därav att vi åker dit när han sovit.

Vilket han ska göra nu, för nu såg han mig helt plötsligt från sitt läge och då blev det "buäääääh". Tills jag tittade bort. Då blev det tyst igen. ;)

Lillbusen har tänder som är på G upp förövrigt. Dagen före sin åttamånadersdag kände vi och såg vi vassa vita pluppar nere i fram. Det känns när han lyckas få in någon kroppsdel  (mina alltså) i sin mun och biter ihop käkarna. Ajaj. Unge!
Okej, ett kort (ja - kort på riktigt! Kanske.. ) inlägg som inte är en lista kan jag skriva också. Trots att jag borde ligga i sängen och sova järnet just nu, med tanke på vad jag precis ska skriva om.
 
Andra halvan av helgen var lite sisådär gällande sömnen. Natten till söndag bökade sonen lite mer än vanligt och det blev många uppvak för min del, sedan skulle jag givetvis upp tidigt och lämnade sängen strax före sju för att åka till stallet. I stallet skulle hästarna släppas ut, stallen (x2) sopas och såklart skulle min häst få den service hon får varje dag av mig. Efter någon timme kunde jag åka hem och då sov lilla och stora herrn fortfarande. De kom inte upp förrän efter elva (!).

Jag höll igång under dagen, projekt "nå botten av tvättkorgen" har pågått under veckan till exempel och jag tog mig an det mer på allvar igår. Den fylls på i en imponerande fart nuförtiden när vi är två vuxna och en bebis som smutsar ner en hel del varje dag (framförallt små handdukar och haklappar osv). Har inte sett botten på tvättkorgen sen.. eh.. vet inte. Flera månader sedan skulle jag tro. Idag nådde jag äntligen botten! Med andra ord tror jag inte att jag kommer att behöva tvätta imorgon, wohoo! Lite lätt less på att hänga och vika tvätt nu nämligen..

Det var jobbkväll/jobbnatt för min del igår. Jag hoppades på sänggång i skaplig tid. Det var himla lustigt att jag hoppades på något sådant, jag vet ju att turen inte är med mig gällande sådant. Slår aldrig fel att jag är trött sedan innan pga tidig uppstigning och sen måste vara uppe ovanligt sent på kvällen. 01.35 kunde jag äntligen ramla i säng och varva ner. Somnade efter två och så upp efter fem timmar. Om Jag varit trött idag? "Lite".

Sov med bebisen i eftermiddags. Det var skönt! Sen skynda till stallet.. sen hem och duscha, leka med bebis, tvätta (wohoo..) och så var det plötsligt dags för sonen och maken att natta sig. Kvar uppe blev den trötta mamman. "Blir nog inte så sent idag med tanke på hur trött jag är". Joellerhur. Klockan är nu 00.09. Duktig idiot.

Inte blev det här så kort som jag hade planerat det heller. Som vanligt.


Jag ville blogga. Orkade inte. Gick in på en blogg jag följer och såg en lista, såg min chans till slöbloggning. Så, jag presenterar härmed den snodda listan:
 
Ögonfärg?
Melerade. Typ.

Spelar du något instrument?
Inte just nu, men får jag chansen så spelar jag gärna en trudelutt på en gitarr eller ett piano. Hellre än bra så att säga.

Dina första tankar när du vaknar?
"Vad är klockan?".

Vart befinner du dig just nu?
Framför datorn i vardagsrummet.
 
Biter du på naglarna?
Nej! Aldrig varit nagelbitare och jag har väääääääldigt svårt för det hela. Alltså jag har problem med att vistas i närheten av nagelbitare in action.
 
Vad har du för färg på trosorna/kalsongerna?
Grå. Sjukt tråkiga.

Vem vet mest om dig?
Drygbruden i mig vill svara "jag", men vettigare delen av mig svarar: Min make och min vän H tror jag.

Vad vill du ha just nu?
En natt med bra kvalitet och kvantitet på sömnen!

Rädd för?
Allt möjligt. Det tandläkare/tandhygienister gör med mina tänder, spindlar och andra småkryp, för att ramla och slå i tänderna, att min häst ska dö, att något ska hända min son, att någon i min familj blir allvarligt sjuk/dör och så lite annat smått och gott sådär..

Vill du gifta dig?
Nej. Jag är redan gift, firar snart vår första bröllopsdag!
 
Kommer du överens med dina föräldrar?
Ja.

Din hårfärg?
I solsken: Guld. I övrigt: Råttfärgat/mörktmörktmörktmörkt blond/whatever tråk.
 
Vad ska du göra idag?
De fem minuter som är kvar av denna dag (23.55) ska jag skriva klart det här inlägget och posta det. ;)
 
Vad ska du göra i morgon?
Städa lite, roa bebis, ta hand om min häst, slappa.

Vad sover du i?
Strumpor, trosor och sport-top eller vad man ska kalla det.. Något som är bekvämare än en bh men som håller amningsinlägg på plats hela nätterna. Brabra.

Något som får dig att mysa till lite?
Tankar om min ljuvliga son!
Spenderade några timmar på stan idag med maken, bebis och en god vän. Vi vuxna lunchade medan den lille pillade med sina saker och sov en stund efter en slurk mat. Vi andra satt i gassande sol, han satt i skugga hela tiden. Själv skaffade jag mig en "snygg" bränna på ena armen/axeln. Läckert värre..

Hur som helst - för ovanlighetens skull slänger jag in en bild på en mycket fokuserad son. :)
 
Maken och bebis är nerbäddade sedan kvart över nio, dock hörde jag att bebis inte tvärdäckade utan höll låda ett tag med babbel och sådär. Med tanke på hur lite han sovit dagtid idag (en timme) så hade jag väntat mig en övertrött gnällig bebis när jag insåg att han inte tänkte sova sin andra sväng som han annars brukar (på seneftermiddagen). Istället hade vi en sprattlig, glädjetjutande, babblig bebis som visserligen visade symptom på trötthet men helt enkelt inte ville sova. Hoppas det blir en bra natt!

I lördags var jag och en av mina vänner på en konsert i Globen, Josh Groban. Fjärde gången han kommit till Sverige för konsert, fjärde gången hon och jag var på plats. Helt underbara konserter är det, dessutom är han en rolig snubbe rent allmänt. Många goda skratt mellan låtarna om man säger så. :)

Den där bebisen vi har ja, han har kommit på den fantastiska grejen att rulla sig fram hit och dit. Tidigare nöjde han sig med att antingen rulla från rygg till mage och stanna så eller rulla från mage till rygg och stanna så. Nu? Han rullar snabbt över till mage och efter en stund rullar han vidare och gör dubbelrullningar ibland för att ta sig någonstans. Häromdagen rullade han sig från pusselmattan till mina fötter och dreglade ner min ena strumpa. Ja jösses.. de växer och utvecklas så fort de där små! Han är en helt underbar liten individ, blir lite paff ibland över att jag och min man lyckats "få till" en sådan fantastisk bebis.. Kärlek.

Det är min uppesittarkväll ikväll. Jag har inte använt den till något vettigt den här gången heller. Sådan är jag helt enkelt. Bara att sitta och slösurfa i lugn och ro med lite musik i hörlurarna.. det räcker för mig. Behöver inte vara mer märkvärdigt än så. Ibland kan jag sakna att ha någon att prata (läs: chatta/whatever) med när jag har uppesittarkväll. Inte om något speciellt, utan om allt och ingenting. Som.. på den gamla goda (?) tiden, nu blir det sällan av. Dagtid litegrann när tid finns, men på kvällarna är det rätt tyst. 

Häromdagen kom jag att tänka på Lunarstorm, för jo - där hängde jag bra många år. Och trivdes. Många konstiga människor fanns det där, men det finns det överallt. Jag var en flitig dagboksskrivare där och läste många andras varje dag. Det var tider det.. På gott och ont. Nu finns inte lunar längre, men jag har funnit en del vänner via lunar och är evigt tacksam för att jag fann dem/blev hittad där!

Midnatt. Inte längre maj nu. Juni.. Hej på dig.
 
Och nu lyssnar jag på denna. Så är det. Jag gör det ibland.